Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вирішили нагальні питання громади

Дата: 02.11.2017 07:51
Кількість переглядів: 457

Виконавчий комітет селищної ради на своєму черговому засіданні, що відбулось 31 жовтня, розглянув цілий ряд важливих питань. 

Першочергово було перерозподілено кошти селищного бюджету, а саме на 395,3 тис. грн. зменшено видатки загального фонду селищного бюджету, одночасно збільшивши на 364,2 тис. грн. видатки по відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради. Ці кошти будуть спрямовані на заробітну плату працівникам освіти та нарахування на неї, закупівлю обладнання та інвентарю, оплату послуг.  Ще 31,1тис. грн. із загального  направлено до спеціального фонду селищного бюджету. Ці кошти підуть на придбання обладнання та на капітальний ремонт.

На засіданні виконавчого комітет  було  підведено підсумки роботи економічного і соціального розвитку територіальної громади за січень-вересень 2017 року. Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Янковий М. Г, який звітував із цього питання, зазначив що упродовж січня-вересня 2017 року виконавчими органами селищної ради вживалися заходи спрямовані на комплексний соціально-економічний розвиток  Оратівської селищної об’єднаної територіальної  громади.    За підсумками 9 місяців поточного року бюджет селищної ради за доходами виконаний на 101,1%, в тому числі по власних і закріплених  – на 101,9%. Фактичні надходження за цей період склали 12688,1 тис. грн., зверх плану отримано 245,5 тис. грн. У порівнянні із аналогічним періодом 2016 року надходження збільшились на 37,3%.

За  дев’ять місяців 2017 року на 8,5% збільшились понадпланові надходження по податку та збору на доходи фізичних осіб, неподаткові надходження за цей же час збільшились на 41,3%. Разом із тим не виконано планові завдання по  місцевих податках.

Видаткова частина загального фонду селищного бюджету склала 94,1%, при уточненому плані 17082,9 тис. грн. фактично профінансовано 16077,7 тис. грн.

Упродовж 9-ти місяців цього року вживалися заходи спрямовані на соціальний розвиток населених пунктів громади. З цією метою розроблені проектно-кошторисні документації на проведення капітального ремонту закладів освіти, культури, медицини, інженерних мереж та соціальної інфраструктури.

Реалізуючи зазначені проекти проведено капітальний ремонт доріг по вул. Суворова, провулку Луговий, Комунальний, вул. Космонавтів, провулку Садовий в смт Оратів та вул. Молодіжна в с. Угарове.  Розпочались роботи по ремонту дороги державного значення «Біла Церква-Тетіїв-Липовець-Гуменне».          Загальна вартість виконаних ремонтів становить більше 3,5 млн. грн. Упродовж липня-вересня виконувались роботи щодо капітального ремонту  вуличного освітлення по вул. Соснова в смт Оратів.

У ІІІ кварталі започатковані роботи  із облаштування спортивних майданчиків у парку культури ім. Т. Шевченка   та мультифункціональних майданчиків по роздільному збору сміття в смт Оратів, здійснювався  ремонт об’єктів, що  фінансуються за рахунок субвенції із державного бюджету на соціально-економічний розвиток: по облаштуванню вуличного освітлення в селах Угарове, Рожична, Оратівка, капітальному ремонту ФАПу в селі Оратівка.

У ІІІ кварталі завершені ремонтні  роботи у філії ДНЗ «Сонечко» смт Оратів у с. Рожична і з 01 вересня тут відкрито групу цього закладу. Роботи фінансуються за рахунок субвенції із держаного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури та місцевого фермерського господарства. У рамках цієї ж субвенції, у серпні поточного року було оголошено тендер на закупівлю мінітрактора для комунального підприємства «Оратівкомунсервіс». Всього за інфраструктурною субвенцією буде освоєно 1276,8 тис. грн.

У серпні поточного року підготовлено та подано до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України проекти щодо капітального ремонту ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Оратів та придбання автобусу для сполучення населених пунктів територіальної громади. Конкурсний відбір і фінансування відібраних проектів буде здійснюватись уже у наступному році.

Зі сторони виконавчого комітету селищної ради вживалися заходи щодо благоустрою населених пунктів громади. На ці роботи із селищного бюджету виділено  понад 600 тис. грн.  що у 1,8 разів більше ніж за такий же період минулого року. Всі вони освоєні комунальним підприємством «Оратівкомунсервіс».  Цим же підприємством здійснювався вчасний вивіз твердих побутових відходів від фізичних та юридичних осіб. Доходи підприємства від надання зазначених послуг склали 146,2 тис. грн.

У січня-вересні поточного року населенням та юридичними особами на 560, 7 тис. грн. оплачено послуги ПП «Газводбудсервіс» із водопостачання та водовідведення. Незважаючи на те, що упродовж зазначеного періоду рівень оплати за вищезазначені послуги становив 111,1%, борг за них станом на 01 жовтня поточного року становить 44,7 тис. грн.

У ІІІ кварталі цього року прийнято до комунальної власності селищної об’єднаної територіальної громади загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів смт Оратів, створено відділ освіти, культури, молоді та спорту селищної ради.

Враховуючи викладене вище та з метою  виконання плану економічного і соціального розвитку селищної ради та інших селищних галузевих програм, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет селищної ради прийняв рішення, що сприятиме успішному завершенню 2017 року.

Виконавчим комітетом селищної ради також було схвалено його Регламент та рекомендовано винести його на затвердження наступної сесії селищної ради. Проект рішення ради та сам Регламент опублікований на нашому сайті у розділі проекти рішень ради.

Своїм рішенням виконавчий комітет створив тимчасову комісії із обстеження аварійних та  сухостійних дерев. Упродовж 10 днів вона має здійснити обстеження території та подати пропозиції щодо їх знесення.

У жовтні 2017 року селищна рада подала до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на конкурсний відбір проект щодо будівництва міні футбольного майданчика зі штучним покриттям. Такий проект реалізується в Україні відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 № 714 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для будівництва футбольних полів із штучним покриттям у регіонах України». Для того, щоб було можливо його реалізувати упродовж цього року було вирішено замовити виготовлення проектно-кошторисної документації та відвести площадку на центральному стадіоні смт Оратів для будівництва. Орієнтовна вартість реалізації такого проекту становитиме близько 1,5 млн. грн.

Рішенням виконавчого комітету також затверджено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт котельні із заміною двох котлів у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Оратів.

На завершення було розглянуто окремі заяви громадян, по них прийняті відповідні рішення.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь