Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Об’єднання громад

Дата: 23.09.2016 09:06
Кількість переглядів: 521

Рішення щодо об’єднання громад прийняті сесіями Оратівської селищної, Рожичнянської та Угарівської сільських рад. Позачергові сесії відповідних рад відбулися 14 вересня 2016 року і ними прийняті рішення про об’єднання  в Оратівську селищну об’єднану територіальну громаду із центром у смт Оратів. Відповідно до пункту 7 статті 7 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Оратівський селищний голова Ігор Барський звернувся до Вінницької обласної державної адміністрації із пропозицією звернутися до  Центральної виборчої комісії із клопотанням щодо прийняття нею рішення про призначення перших виборів депутатів Оратівської селищної об’єднаної ради та Оратівського селищного голови.

Чи просто відбуло об’єднання територіальних громад?  Однозначно, що ні. Відомо, що Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» був прийнятий Верховною Радою України у  січні 2015 року, і з лютого 2015 року він запрацював. Тому ще  6 травня 2015 року 33 сесія селищної ради прийняла рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад. Ми запропонували усім 54 територіальним громадам, що входять до складу 27 сільських рад району об’єднатися навколо Оратівської селищної ради і створити одну спроможну територіальну громаду із центром  у селищі міського типу Оратів. Упродовж півтора року на різних рівнях селищним головою велись переговори із суміжними громадами про об’єднання, селищна рада  двічі надсилали  усім громадам пропозиції щодо об’єднання, представники ради брали участь у зборах громадян за місцем проживання, сесіях рад. Результатом цієї роботи стало прийняття Рожичнянською, Угарівською, Лопатинською,  Медівською та Скальською сільськими радами  рішень про об’єднання у Оратівську селищну  об’єднану територіальну громаду. Щоправда Лопатинська сільська рада пізніше відізвала своє попереднє рішення щодо об’єднання, а Медівська та Скальська територіальні громади не є суміжними із Оратівською селищною територіальною громадою. Тому дві остання громади, згідно чинного законодавства, що регулює процедуру об’єднання не мали права на об’єднання із несуміжною громадою.

Результатом більш, ніж півторарічної роботи селищної ради стало об’єднання трьох суміжних  громад або 7 населених пунктів району у одну об’єднану територіальну громаду із центром у селищі міського типу Оратів. Згадане об’єднання територіальних громад відбулося відповідно до Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2015 року №1076-р «Про затвердження перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області».

Очікуємо на вибори, що ймовірно пройдуть уже в цьому році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь