Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання виконавчого комітету

Дата: 31.10.2016 09:42
Кількість переглядів: 426

На  жовтневе засідання виконавчого комітету було винесено  ряд важливих питань діяльності територіальної громади.

Першочергово розглянуто питання щодо підсумків  економічного і соціального розвитку  за січень-вересень 2016 року. Селищний голова Ігор Барський  зазначив, що упродовж січня-вересня 2016 року в Оратівській територіальній громаді спостерігалися позитивні темпи розвитку.

Упродовж звітного періоду селищною радою серйозна увага приділялася вирішенню питань благоустрою населених пунктів та розвитку інфраструктури. За дев’ять місяців поточного року комунальним підприємством «Оратівкомунсервіс» виконано  роботи із благоустрою на 377,8 тис. грн. 

Відповідно до рішення 6 сесії селищної ради 7 скликання від 19 травня 2016 року «Про програму ремонту доріг на території селищної ради на 2016 рік», рішення 8 сесії селищної ради 7 скликання від 11 серпня 2016 року про внесення змін до цієї програми проведено комплекс робіт щодо підтримання комунальних доріг у належному стані. Зокрема,  проведено капітальний ремонт асфальтобетонного покриття по вулицях: Соснова,  Братів Коробкових; вибірковий поточний ремонт асфальтобетонного покриття по вулицях Героїв Майдану, Котляревського, Хмельницького, Сковороди; поточний ремонт дороги із щебеневим покриттям по вулицях: Грушевського, Невського; провулку Шевченка. Загальна вартість виконаних робіт становить  1017,7 тис. грн.

З метою забезпечення безпеки руху по вул. Героїв Майдану та вул. Паркова смт Оратів, за бюджетні кошти   встановлено турнікети.

За ініціативи селищної ради перенесено в інше місце та проведено реставраційні роботи скульптурної  композиції українським козакам-музикам. Фінансування цього заходу здійснювалось за позабюджетні кошти.

Упродовж серпня-вересня коштом ініціативної групи жителів селища та окремих юридичних осіб  по вул. Героїв Майдану встановлений пам’ятний знак Леві Ешколю, уродженцю Оратова, четвертому Прем’єр-міністру Ізраїлю.

За кошти селищного бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт вуличного освітлення по смт Оратів.

У серпні 2016 року  на селищних очисних спорудах встановлено два вентилятори вертикального типу. Зазначені роботи виконані завдяки перемозі  у обласному екологічному конкурсі. Всього витрачено 187,7 тис. грн., в тому числі 164 тис. грн.  із обласного екологічного Фонду, 23,7 тис. грн. – із селищного бюджету.

За кошти селищного бюджету проведено капітальний ремонт розподільчих  колодязів системи водогону та заміну водопроводу по провулку Комунальному.  Всього освоєно 100 тис. грн. бюджетних коштів селищної ради

У січні-вересні, із селищного бюджету спрямовано  689 тис. грн. для будівництва опалювального пункту на твердому паливі ДНЗ «Сонечко» смт Оратів.

У вересні 2016 року було проведено тендерні процедури на відбір підрядної організації для виконання робіт щодо капітального ремонту системи опалення та утеплення горищного перекриття в ДНЗ «Сонечко». Зазначені роботи проводяться в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ».

Упродовж серпня-вересня здійснювались заходи спрямовані на використання субвенційних коштів, що виділені селищній раді, в сумі 5455 тис. грн. Із них 1811 тис. грн. буде спрямовано на капітальний ремонт ДНЗ «Сонечко», що передбачає заміну покрівлі з азбестоцементних листів на металочерепицю, евакуаційних виходів, утеплення зовнішніх стін фасаду, 3644 тис. грн. буде використано на капітальний ремонт ділянки дороги державного значення Р-17 по вул. Подільська в селищі.

Завдяки фінансовій децентралізації збільшились надходження до селищного бюджету. З початку року бюджет селищної ради, з врахуванням змін виконано на 110 відсотків.  Всього за дев’ять місяців поточного року надходження склали 4019 тис. грн., що на 1427 тис. грн. більше аналогічного періоду минулого року  та на 370 тис. грн. більше запланованого.  За дев’ять місяців 2016 року  перевиконані  планові показники по всіх видах податків та зборів, за виключенням рентної плати.

Видаткова частина бюджету за січень-вересень 2016 року виконана на 88 відсотків. При плані 3486 тис. грн. використано 3094 тис. грн., однак у порівнянні із аналогічним періодом 2015 року видатки збільшились на 576 тис. грн.

У поточному році селищна рада провела серйозну роботу спрямовану на добровільне об’єднання територіальних громад.  Оратівська селищна, Угарівська та Рожичнянська сільські ради прийняли рішення про об’єднання та створення Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади із центром у смт Оратів.

Окрім цього розглянуто ряд інших питань, зокрема:

  • щодо готовності вуличної мережі смт Оратів та с. Прибережне до експлуатації в зимовий період;
  • щодо замовлення виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт доріг комунальної власності;
  • щодо розміщення інформаційних стендів  на території смт Оратів.

Із зазначених питань порядку денного засідання виконавчого комітету  прийняті відповідні рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь