Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

72 річниця Великої Перемоги

Дата: 10.05.2017 09:47
Кількість переглядів: 565

Найтяжче випробування для людини - це війна. Вона принесла горе, біль, страждання для  народу, руїни та розруху для країни.        

Відходить в історію  Друга світова війна. Наймасштабніша  війна в історії людства тривала 2 194 днів та ночей (з 1 вересня 1939 по 2 вересня 1945 років). В ній брала участь 61 країна (80% населення Землі). Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн. осіб у всьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн. осіб, з них загинуло на фронтах 27 млн. Втрати України сягають 8-10 млн. осіб.  

З кожним роком рідшають ряди ветеранів, усе менше залишається тих, хто зі зброєю в руках у смертельному поєдинку з фашистом, мужньо відстоював наше мирне сьогодення. Та час не владний над людською пам’яттю. Вона зберігає все: страхітливі картини боїв і руйнувань, безприкладний подвиг фронтовиків, партизанів, підпільників, трудівників тилу, гіркоту втрат, радісні хвилини Перемоги над силами фашизму.

9 травня 2017 року у всіх населених пунктах селищної об’єднаної територіальної громади відбулися святкові заходи до 72 річниці Великої Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками у Другій світовій війні.

Жителі та гості смт Оратів поклали квіти до пам’ятника воїнам, що загинули за визволення селища, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці смт Оратів   о. Андрій  відслужив панахиду за жертвами війни.

На мітингу-реквієму виступили перший заступник голови райдержадміністрації В. Поліщук, голова районної ради Г. Лошак та Оратівський селищний голова І. Барський.

Учасники художньої самодіяльності, творчі колективи районного Будинку культури, дитячої музичної школи представили музично-хореографічні композиції.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь