Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання виконавчого комітету

Дата: 03.05.2017 10:05
Кількість переглядів: 482

  На своє чергове засідання виконавчий комітет селищної ради зібрався 27 квітня 2017 року. На його розгляд винесено ряд важливих питань життєдіяльності об’єднаної територіальної громади. Першочергово було розглянуто питання щодо підсумків роботи об’єднаної територіальної громади за підсумками першого кварталу цього року. У звіті заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Янкового М. Г. зазначалося, що на території селищної ради здійснювались заходи спрямовані на комплексний соціально-економічний розвиток населених пунктів, виконання рішення 1 сесії Оратівської селищної ради 8 скликання від 12 січня  2017 року «Про Програму економічного і соціального розвитку Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади».

Упродовж першого кварталу цього року селищна рада  прийняла програму економічного і соціального розвитку, затвердила бюджет ОТГ на 2017 рік  та інші галузеві програми, затвердила Регламент, Статут громади, сформувала власні постійні комісії, виконавчий комітет та його структурні підрозділи. Все це забезпечило позитивні тенденції розвитку.  

За січень-березень поточного року до селищного бюджету надійшло 4020,6  тис. грн., що на 859,9 тис. грн., або на 27,2% більше запланованого. За рахунок збільшення мінімальної заробітної плати  понадпланово отримано 459,9 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, на 52,5 тис. грн. більше ніж за планом  надійшло акцизного збору від реалізації підакцизних товарів, також додатково отримано 259,7 тис. грн. по місцевим податкам  та 124,6 тис. грн. по неподаткових надходженнях.

Видаткова частина селищного бюджету виконана на 95,7%. При  уточненому плані 5069,8 тис. грн. усі видатки становили 4860, тис. грн.

Дошкільна освіта цьогоріч профінансована на 688,1 тис. грн., що на 76,1 тис. грн. більше, ніж у минулому році, та на 94,5 тис. грн. менше, ніж передбачено бюджетом. Недофінасування пояснюється наявністю вакантних посад у цьому закладі.

Упродовж  першого кварталу стабільно працювали підприємства житлово-комунальної сфери. В основному, споживачі вчасно отримували послуги із водопостачання та водовідведення, вивозу твердих побутових відходів.

У першому кварталі цього року юридичними та фізичними особами оплачено  послуг із водопостачання та водовідведення на загальну суму 194,2 тис. грн. Завдяки частковому  погашенню боргу за субсидіями та пільгами минулих періодів, загальний борг по приватному підприємству «Газводбудсервіс»  скорочено на 23,3 тис. грн. і станом на 01 квітня 2017 року він становив 88,6 тис. грн. За січень-березень підприємством виконано ремонтних робіт на мережах водопостачання та водовідведення на 73,3 тис. грн.

Комунальним підприємством КП «Оратівкомунсервіс» упродовж першого кварталу цього року виконано робіт на суму 221,1 тис. грн., що на 103,9 тис. грн. більше аналогічного періоду минулого року.  У зимові місяці вчасно здійснювався догляд за станом доріг, проводилась посипка шляхів та тротуарів, підгортання снігу. У  березні, в рамках місячника із благоустрою, відремонтовано 7 спортивних майданчиків, 20 малих архітектурних форм, впорядковано 2 стихійних та упорядковано 2 санкціонованих сміттєзвалища, проводились роботи щодо впорядкування парків та скверів, озеленення територій, вивезення сміття, тощо. 

Вживалися заходи спрямовані на залучення інвестицій у соціальну сферу об’єктів, що розташовані на території ради. Упродовж першого кварталу поточного року до обласного екологічного фонду подано дві природоохоронні заявки на придбання насосів на очисні споруди та сміттєвозу для комунального підприємства. Три проекти подані до конкурсного відбору проектів, що будуть фінансуватись у 2017 році із державного фонду регіонального розвитку. Два проекти громади беруть участь у 14 обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Загальна вартість проектних заявок становила 9826,2 тис. грн., в тому числі 8132,6 тис. грн., або 82,7% це кошти, що плануються залучити. 

На замовлення виконавчого комітету селищної ради виготовлено  проекти щодо капітального ремонту Рожичнянської ЗОШ І-ІІ ступенів із перепрофілюванням її під ДНЗ, капітального ремонту Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, капітального ремонту клубу в с. Оратівка, капітального ремонту вуличного освітлення по смт Оратів, с. Рожична, с. Оратівка, с. Угарове, капітального ремонту комунальних доріг.

Упродовж першого кварталу завершено роботи на  розпочатих у 2016 році об’єктах – дитячому дошкільному навчальному закладі в смт Оратів та  мережі вуличного  освітленню смт Оратів.

З метою розбудови населених пунктів, їх осучаснення та покращення  архітектурного вигляду  громадою прийнято рішення про спорудження в селищі автозаправної станції, пам’ятника Борцям за Свободу.

У березні 2017 року проведені загальні збори  громадян у с. Угарове,       с. Рожична, смт Оратів та с. Прибережне.  Прийняті рішення щодо звіту селищного голови, виконуючих обов’язків старост сільських населених пунктів, благоустрою територій.

Проводилась робота із зверненнями громадян, які в основному стосувалися вирішення земельних питань, надання матеріальної допомоги, тощо.

Разом із тим, в деяких питаннях соціально-економічного розвитку населених пунктів об’єднаної територіальної громади мали місце окремі недоліки.

Території селища  та сільських населених пунктах не в достатній мірі благоустроєні, очищені від сміття, дороги, вуличне освітлення потребує капітального та поточного ремонтів.

 Підприємства житлово-комунального господарства комунальної та приватної форми власності не завжди надають якісні послуги споживачам, вони не в повній мірі забезпечені працівниками робітничих професій, транспортними засобами, обладнанням та інструментами, мають  проблеми із фінансовими платежами – дебіторську та кредиторську заборгованості.

Іншим важливим питанням порядку денного стало погодження проектних заявок. Підставою для їх розробки стало виділення об’єднаній територіальній громаді із державного бюджету 1277 тис. грн. для розвитку інфраструктури.  Було розроблено два проекти. Перший – «Капітальний ремонт покрівлі з азбестоцементних листів із заміною на металочерепицю, утеплення перекриття, заміна дерев’яних віконних блоків на металопластикові, утеплення зовнішніх стін фасаду та цоколю філії дошкільного навчального закладу «Сонечко» смт Оратів у с. Рожична по вул. С. Козлової, 29 Оратівського району Вінницької області» передбачає залучення 1063,2 тис. грн., в тому числі 1000,0 тис. грн. державної субвенції та 63,2 тис. грн. власних коштів. Другий проект – «Придбання трактора з причіпним інвентарем для комунального підприємства «Оратівкомунсервіс» смт Оратів».  Обсяг фінансування цього проекту становить 450 тис. грн., втому числі 277,0 тис. грн. із державного бюджету та 173 тис. грн.  із селищного бюджетів.

Виконавчий комітет селищної ради, на звернення ПП «Газводбудсервіс»  та рішення загальних зборів громадян смт Оратів, затвердив тарифи на водопостачання та водовідведення. Для фізичних осіб водопостачання коштуватиме 13,92 грн., водовідведення 19,85 грн. за один м. куб. Водопостачання  для юридичних осіб  становитиме 21,50 грн., водовідведення – 27,50 грн. за один м. куб. Нові тарифи діятимуть із 01 червня  поточного року.

З метою розбудови населених пунктів селищної об’єднаної територіальної громади виконавчий комітет  затвердив розмір кошторисної заробітної плати  у сумі 5200 грн., що враховується при визначені вартості будівництва (реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій.

Виконавчим комітетом розглянуто інші питання, зокрема щодо затвердження ПКД, будівництва індивідуального гаража, ліквідації погосподарського номера, надання дозволу на знесення дерев, виключення  окремих осіб зі складу громадського формування з охорони громадського порядку.

Із усіх розглянутих питань прийняті рішення.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь