Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Збори громадян смт Оратів

Дата: 05.04.2017 10:29
Кількість переглядів: 522

        У минулу п’ятницю, 31 березня 2017 року, у приміщенні районного Будинку культури відбулися збори громадян смт Оратів. На розгляд зібрання винесені найбільш актуальні питання життя громади.

           Відповідно до норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Оратівський селищний голова прозвітував про свою роботу за 2016 рік. У звіті Ігоря Барського було детально проаналізовано соціально-економічний розвиток громади за минулий рік, та окреслені плани на поточний, 2017 рік. Пріоритетними напрямками роботи визначено проведення благоустрою території дитячого садочка, модернізацію Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, ремонт  доріг комунального значення, облаштування  освітлення  населених пунктів громади.

         Оратівський селищний голова детально проаналізував хід реалізації Стратегії розвитку територіальної громади до 2020 року. Було зазначено, що всі заплановані Стратегією заходи успішно виконані та проведені інші роботи, що не були заплановані.

         Актуальним для громади є заходи пов’язані із залученням додаткових фінансових ресурсів. У зв’язку із цим на порядок денний загальних зборів було винесено питання щодо участі селищної ради в конкурсах проектів розвитку територіальних громад. У минулому році завдяки участі громади у міжнародних грантових проектах, обласних конкурсах вдалося вирішити ряд питань у соціальній сфері. Зокрема, участь у обласному екологічному конкурсі принесла для громади 164 тис. грн. Завдяки цим коштам та коштам громади на очисних спорудах замінено два вентилятори вертикального типу, що вийшли із ладу.

       140 тис. грн. коштів обласного бюджету були задіяні селищною радою для капітального ремонту опалення ДНЗ «Сонечко» смт Оратів та встановлення огорожі навколо  місцевого сміттєзвалища.  Ці кошти вдалося залучити завдяки перемозі у 13 обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад.

         Більше 250 тис. грн. було залучено коштів ЄС/ПРООН для  впровадження енергозберігаючих заходів у дошкільному навчальному закладі селища.

         У поточному році Оратівська селищна рада подала 2 проекти на 14 обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад, 2 природоохоронних запити, 3 проекти на конкурс державного фонду регіонального розвитку. Загальна вартість розроблених селищною радою проектів становить майже 8 млн. грн.

        Про продовження процесу добровільного об’єдання громад інформував селищний голова Ігор Барський. Зокрема, він наголосив, що у поточному році ця робота буде активізована.

          На зборах громадян також було проаналізовано стан дотримання законності та правопорядку.

          Із усіх розглянутих питань були прийняті рішення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь