Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важливі рішення життєдіяльності територіальні громади

Дата: 06.03.2017 13:08
Кількість переглядів: 590

Для їх підготовки було оголошено перерву у другому засідання першої сесії ради. За цей час працівниками  селищної ради спільно із депутатами ради було сформовано порядок денний наступного засідання та підготовлені проекти відповідних рішень. Їх  і було розглянуто на другому пленарному засіданні першої сесії селищної ради 22 лютого 2017 року.

Перед початком засідання Оратівський селищний голова Ігор Барський вручив  депутатські  посвідчення.

Потім, депутати  визнали повноваження депутата селищної ради по 8 виборчому окрузі Салія Сергія Анатолійовича.  Повторне голосування по зазначеному виборчому округу відбулося 8 січня 2017 року.

Наступним  питанням  порядку денного розглянуто напрацьований Регламент Оратівської селищної ради 8 скликання.  Регламент ради є важливим документом, по суті він визначає порядок діяльності ради та її органів, посадових осіб місцевого самоврядування. Тому його обговорення було зацікавленим. На пропозицію депутата Возного М. М. було прийнято рішення про затвердження Регламенту у запропонованому вигляді з можливим послідуючим  доопрацюванням. За це проголосували всі депутати присутні на сесії ради.

Іншим, не менш важливим рішенням, за яке теж одноголосно проголосували депутати було затвердження  Статуту Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади. Зазначений Статут, відповідно до Конституції України, Європейської хартії місцевого самоврядування, законів України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про місцеве самоврядування в Україні», інших законодавчих актів визначає форми, порядок діяльності територіальної громади, її органів та посадових осіб, гарантії прав жителів сіл, селища, які входять до складу об’єднаної територіальної громади.

  Окремим блоком  запропонованим для розгляду на сесії були питання пов’язані із бюджетом. Депутати затвердили звіт про виконання селищного бюджету за 2016 рік по доходах в сумі 13955,6 тис. грн. і по видатках –   13930,5 тис. грн.

Окремо, було прийнято рішення про внесення змін до селищного бюджету на 2017 рік. Зокрема, відповідно до висновків Департаменту фінансів Вінницької облдержадміністрації та в зв’язку із внесенням змін до Бюджетного кодексу України зменшено доходи загального бюджету по ККД 140400000  на суму 1448,0 тис. грн., одночасно збільшивши доходи по ККД 14021900 на суму 289,6 тис. грн. та ККД 14031900 на суму 1158,4 тис. грн. 20,5 тис. грн. було виділено із вільного залишку на проведення ремонту приміщення селищної ради та відшкодування коштів за електроенергію в орендованому приміщенні. Для погашення кредиторської заборгованості комунальному підприємству «Угарове-Добробут» було поповнено Статутний фонд 200,0 тис. грн., на 15,0 тис. грн.  поповнено Статутний фонд комунальному підприємству «Оратівкомунсервіс».

Для забезпечення проведення необхідних платежів перенесено окремі видатки загального фонду селищного бюджету із квітня 2017 року на лютий та березень поточного року.

Для комунальних підприємств, засновником яких є Оратівська селищна рада було затверджено Порядок та норматив відрахувань із чистого прибутку, він встановлений на рівні 15%.

 Важливим документом до розробки якого долучились виконуючі обов’язки старост сіл, депутати ради було рішення щодо місцевих податків та зборів на 2017 рік. Необхідність прийняття такого рішення зумовлена потребою встановлення однакових ставок податків для всіх населених пунктів об’єднаної територіальної громади, що і було зроблено.

Про розроблені проекти для участі у 14 обласному конкурсі проектів територіальних громад присутніх інформував заступник селищного голови Янковий М. Г. Всього підготовлено 2 проекти, оскільки більше від однієї громади для участі у конкурсі не приймається.

Перший проект: «Нові рішення екологічних проблем: роздільний збір сміття – це просто та необхідно» передбачає облаштування 11 майданчиків для роздільного збору сміття, закупівлю 40 сміттєвих контейнерів. Для його реалізації необхідно  520000  грн. Заплановано використати 200000 грн. (38,5%) власних коштів, 120000 грн. (23,0%) коштів організацій-партнерів, 200000 грн. (38,5%) кошів фонду конкурсу.

Інший проект: «Спорт для всіх. Розбудовуємо спортивно-туристичну інфраструктуру в об’єднаній громаді» спрямований на облаштування в парку ім. Т. Шевченка  смт Оратів: спортивного майданчика (вуличного тренажеру),  тенісного корту, ремонт футбольного поля із штучним покриттям, встановлення лавок відпочинку та облаштування освітлення. Бюджет проекту складає  550000  грн.,  в тому числі: за рахунок учасника-заявника – 200000 грн. (36,4%), за рахунок коштів організацій-партнерів  – 150000 грн. (27,3%), за рахунок фонду конкурсу – 200000 грн. (36,4%).

Було прийнято рішення про подання зазначених проектів для участі у обласному конкурсі та рекомендовано постійній комісії селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку разом із виконкомом селищної ради вишукати кошти для співфінансування зазначених проектів.

Про організацію громадських робіт на території громади у 2017 році проінформувала депутатів  Ямкова Н. В., секретар ради. Це в основному роботи пов’язані із благоустроєм населених пунктів, тому КП «Оратівкомунсервіс» визначено основним роботодавцем для громадян, що будуть брати участь у таких роботах.

На клопотання районного підрозділу МНС України у Вінницькій області були внесені зміни до програми поліпшення техногенної та пожежної безпеки населених пунктів територіальної громади.

Враховуючи брак коштів у селищному бюджеті депутати ради відхилили звернення місцевих податківців щодо прийняття програми сприяння діяльності Оратівському відділенню Немирівської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Вінницькій області на 2017-2020 роки.

Своїм рішення депутати внесли зміни до складу засновників комунального підприємства «Угарове-Добробут». Замість Угарівської сільської ради, що припинила свою діяльність до складу засновників цього підприємства введено Оратівську селищну раду, що є правонаступником усіх активів та пасивів ліквідованої Угарівської сільської ради.

Депутати також прийняли рішення про обмеження руху транспорту в центральній частині селища. Прийняття цього рішення зумовлено тим, що через інтенсивний рух транспорту, хаотичне паркування  транспортних засобів  створюється небезпека для пішоходів.

За пропозицією Оратівського селищного голови депутати прийняли рішення про ініціювання передачі зі спільної власності громад району в комунальну власність об’єднаної територіальної громади об’єктів соціально-культурного призначення. Також окремим рішенням прийнято в комунальну власність мережу доріг у селах Рожична, Оратівка, Угарове, Каленівка, Березівка.

Не обійшли осторонь депутати такого важливого питання, як створення госпітальних округів. У їх виступах зазначалось, що це питання має дуже серйозне значення для жителів територіальної громади взагалі та району в цілому. Адже від того наскільки вчасно та якісно можуть жителі отримати медичні послуги залежить їх здоров’я та життя. Неприйнятним рішенням для громади є віднесення району до Немирівського госпітального округу, оскільки транспортне сполучення із зазначеним районом  відсутнє, а відстань до нього є такою ж як і до м. Вінниці. Тому депутати прийняли рішення про віднесення територіальної громади району до Вінницького госпітального округу. Це рішення було направлене в районну раду для його розгляду на сесії.

Прийнято рішення про затвердження проектно-кошторисної документації на реконструкцію мережі вуличного освітлення по вул. Молодіжна, вул. Лісова в с. Рожична,  вул. Шевченка в с. Оратівка, вул. Молодіжна та Миру в с. Угарове.

Рада розглянула ряд питань, що були віднесені до категорії «Інші». Ці  питання стосувались надання матеріальної допомоги окремим громадянам та землекористування. Із них були прийняті відповідні рішення.

Після розгляду всіх питань порядку денного першу сесію селищної  ради  було оголошено закритою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь