Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Четверте пленарне засідання ради

Дата: 19.08.2017 13:19
Кількість переглядів: 465

Чергове, четверте пленарне засідання селищної ради відбулось 10 серпня поточного року. Всього до порядку денного  сесії  ради 8 скликання було внесено 14 питань, по кожному із них прийняті рішення.

Найперше депутати заслухали інформацію керівника відділу фінансового обліку, звітності та господарського забезпечення виконавчого комітету селищної ради Созди Г. В. про затвердження звіту про виконання селищного бюджету за 1 півріччя 2017 року. Вона зазначила, що за звітний період власні і закріплені доходи бюджету об’єднаної територіальної громади склали 7985,0 тис. грн.,  що на 529,7 тис. грн., або на 7,1% більше запланованого. Порівняно із відповідним періодом минулого року бюджетні надходження збільшились на 2371,0  тис. грн., або на 42,2%.

Загальний бюджет об’єднаної громади за результатами роботи у січні- червні склав 14051,4 тис. грн., або 103,9% до запланованого.

Упродовж поточного року із бюджету селищної об’єднаної територіальної громади на 10705,8 тис. грн. профінансовано поточні та капітальні видатки. У порівнянні із запланованими видатками у сумі 11331,7 тис. грн., виконання видаткової частини бюджету ОТГ склало   94,5%.

Наступним рішенням, за яке одноголосно проголосували  присутні депутати було збільшення доходів загального фонду бюджету ОТГ на 190,7 тис. грн. та доходів спеціального фонду –  на 217,1 тис. грн. Додаткові надходження загального,  спеціального фондів та вільні лишки загального фонду бюджету ОТГ перерозподілено на ті видатки, що потребували найскорішого фінансування.

Про рішення виконавчого комітету, прийняті у міжсесійний період  поінформував депутатів Оратівський селищний голова Барський І. І. Це були рішення, що стосувалися використання субвенції з державного бюджету отриманих селищною радою.   Їх, відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» було затверджено.

Далі було прийнято дуже важливе для об’єднаної територіальної громади рішення, а саме, про прийняття у комунальну власність об’єднаної територіальної громади майнового комплексу Оратівської опорної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня. Сесія Оратівської районної ради, що відбулась   09 серпня 2017 року,  передала у комунальну власність Оратівської об’єднаної територіальної громади майновий комплекс Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступеня із її філіями, задовольнивши таким чином клопотання селищної ради та її    рішення від 14 червня 2017  року  «Про надання згоди на прийняття у комунальну власність селищної об’єднаної територіальної громади об’єктів, що належать до спільної власності територіальних громад району». Селищний голова коментуючи це рішення сказав, що  депутати районної та селищної ради відкрили нові перспективи для цього навчального закладу спрямовані на  його комплексну модернізацію,  осучаснення, зміцнення матеріально-технічної бази відповідно до Концепції Нової української школи.

У міжсесійний період виконавчим комітетом селищної ради, на пропозицію Центру культурно-духовного розвитку дітей та молоді, була розроблена програма його фінансової підтримки.  Вдаючись до деталізації цієї програми І. І. Барський повідомив, що Центр  було створено у 2010 році. По суті Центр є дошкільним навчально-виховним закладом, який відвідує 27 дітей із смт Оратів. Фінансова підтримка Центру це – підтримка тих сімей, чиї діти відвідують дитячий садочок. Кошти, що будуть виділятися упродовж 2017-2019 років  будуть спрямовуватись на оплату енергоносіїв. Програму було затверджено.

Депутати також проголосували за прийняття Програми сприяння діяльності Державної казначейської служби в Оратівському районі. Ця програма передбачає виділення у 2017 році 10 тис. грн.  із бюджету ОТГ для  покращення її  матеріально-технічного забезпечення.

У 2017 році виконавчим комітетом ради було розроблено два проекти:

«Капітальний ремонт покрівлі з азбестоцементних листів із заміною на металочерепицю, утеплення перекриття, заміна дерев’яних віконних блоків на металопластикові, утеплення зовнішніх стін фасаду та цоколю філії дошкільного навчального закладу «Сонечко» смт Оратів у с. Рожична по вул. С. Козлової, 29 Оратівського району Вінницької області» загальною кошторисною вартістю 1063,2 тис. грн. та   «Придбання трактора з причіпним інвентарем для комунального підприємства «Оратівкомунсервіс» смт Оратів», загальною кошторисною вартістю 450,0 тис. грн. Зазначені   проекти  отримали позитивний експертний висновок обласної державної адміністрації та пройшли погодження у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Тому відповідно до статей 25,  26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 07 червня   2017 року № 410 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад»,  селищна рада затвердила перелік зазначених вище проектів та проектні заявки.    

Депутати розглянули питання щодо сплати суб’єктами підприємницької діяльності пайової участі у розвиток інфраструктури об’єднаної територіальної громади. По них прийняті рішення.

Сесією також прийняті рішення стосовно: діяльності ДНЗ у селі Рожична; списання приміщення колишнього пологового будинку ЦРЛ; надання матеріальної допомоги окремим громадянам; вирішення земельних питань.

По розгляду усіх питань порядку денного  четверта  сесія завершила свою роботу.


Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь