Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання виконавчого комітету

Дата: 07.08.2017 13:21
Кількість переглядів: 450

На липневому засіданні виконавчого комітету, що відбулося 26 числа було розглянуто ряд важливих питань. Основним питанням порядку денного було підведення підсумків економічного та соціального розвитку селищної об’єднаної територіальної громади за перше півріччя поточного року.  З цього питання присутніх інформував заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради М. Янковий. У його звіті було зазначено, що у січні-червні 2017 року на території селищної об’єднаної територіальної громади вживалися заходи спрямовані на виконання бюджету, програми економічного і соціального розвитку та інших селищних галузевих програм. Завдяки цьому забезпечені умови для зростання соціально-економічного розвитку територій.

За підсумками роботи в першому півріччі власні і закріплені доходи бюджету об’єднаної територіальної громади склали 7985,0 тис. грн.,  що на 529,7 тис. грн., або на 7,1% більше запланованого. Порівняно із відповідним періодом минулого року бюджетні надходження збільшились на 2371,0  тис. грн., або на 42,2%.

Загальний бюджет об’єднаної громади за результатами роботи у січні- червні склав 14051,4 тис. грн., або 103,9% до запланованого.

Упродовж поточного року із бюджету селищної об’єднаної територіальної громади на 10705,8 тис. грн. профінансовано поточні та капітальні видатки. У порівнянні із запланованими видатками у сумі 11331,7 тис. грн., виконання видаткової частини бюджету ОТГ склало   94,5%.

Виконавчим комітетом селищної ради та його структурними підрозділами серйозна увага зосереджувалась на залучені інвестицій у економіку та соціальну сферу територіальної громади. Для цього подано  2 природоохоронних запити до  обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, 2 проекти на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад, 4 проекти на конкурс Державного фонду регіонального розвитку, 2 проекти для виділення субвенції на розвиток інфраструктури територіальної громади, проект на надання субвенції на соціально-економічний розвиток. Станом на 01 липня 2017 року за поданими проектами отримано 2217 тис. грн. додаткових коштів із різних джерел фінансування.

На виконання селищних Програм на 2017 рік: економічного і соціального розвитку; ремонту  доріг; водопровідно-каналізаційного господарства за рахунок коштів селищного бюджету розроблено проектно-кошторисні документації на термомодернізацію Оратівської ЗОШ та філії Оратівського ДНЗ «Сонечко» смт Оратів у селі Рожична, благоустрій території ДНЗ «Сонечко» смт Оратів, капітальний ремонт Угарівського сільського клубу, капітальний ремонт Оратівецького сільського клубу в частині приміщення де розташований фельдшерсько-акушерський пункт, Прибережнянської сільської бібліотеки-клубу, адміністративної будівлі селищної ради, освітлення населених пунктів, капітальний та поточний ремонти доріг держаного та комунального значення, капітальний ремонт ділянки селищного водогону.

Реалізуючи зазначені проекти з початку року в смт Оратів проведено реконструкцію зовнішнього освітлення по вул. Подільська, капітальний  ремонт: водогону по провулку Садовий,  дорожнього покриття по провулку Комунальний.

Зі сторони виконавчого комітету селищної ради вживалися заходи спрямовані на покращення надання населенню житлово-комунальних послуг. Для цього розроблено природоохоронний запит на придбання за кошти обласного екологічного фонду та селищного бюджету сміттєвозу, придбання насосів для очисних споруд, спорудження майданчиків для роздільного збору сміття, придбання трактора з причіпним інвентарем. По двох проектах виділено 405,8 тис. грн., по інших двох – очікується 964 тис. грн.

Підприємствами житлово-комунальної сфери різних форм власності упродовж цього року надано послуг, у порівняних цінах,  на 922,9 тис. грн., що на  35,8% більше аналогічного періоду минулого року.

З початку року комунальним підприємством «Оратівкомунсервіс» виконано робіт із благоустрою селища та населених пунктів громади на 464,7 тис. грн., що на 80,3% більше, ніж за такий же період 2016 року. Всього надано послуг фізичним і юридичним особам на суму 621,7 тис. грн.,  або на 52,2% більше до обсягів відповідного періоду минулого року. Відповідно до потреби та згідно графіку вивозились тверді побутові відходи. 

Приватним підприємством «Газводбудсервіс»  надано послуг по водопостачанню та водовідведенню на  301,2  тис. грн., що на 30,3 тис. грн., або на 11,1% більше ніж за 6 місяців минулого року. Послуги в основному надавались у обсягах, що забезпечували потреби споживачів.

Із зазначеного питання прийнято рішення спрямоване на виконання усіх запланованих програм та проектів.

Наступним розглянуто питання про використання коштів освітньої субвенції. У зв’язку із тим, що із державного бюджету виділено бюджету селищної ОТГ 224,0 тис. грн. освітньої субвенції рішенням виконкому було збільшено доходи та видатки загального бюджету на зазначену суму. Ці  кошти будуть спрямовані на впровадження енергозберігаючих технологій в Оратівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Виконавчим комітетом селищної ради затверджено ряд проектно-кошторисних документацій, що спрямовуються на капітальний ремонт об’єктів соціально-культурного призначення та розвиток інфраструктури ОТГ.

Прийнято окреме рішення щодо спрямування коштів державного бюджету в сумі 1276,8 тис. грн.,  що виділені Оратівській ОТГ на розвиток інфраструктури. На капітальний ремонт покрівлі, термомодернізацію філії Оратівського ДНЗ «Сонечко» у с. Рожична передбачено виділити 1000,0 тис. грн., 276,8 тис. грн. будуть спрямовані на придбання трактора з навісним інвентарем для КП «Оратівкомунсервіс».

На засіданні виконавчого комітету також розглянуто ряд заяв жителів територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь