Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робочий візит голови Вінницької облдержадміністрації В. В. Коровія до об’єднаної територіальної громади

Дата: 18.05.2017 13:44
Кількість переглядів: 566

Вчора,  17 травня 2017 року голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав Оратівську селищну об’єднану територіальну громаду. Мета візиту – ознайомлення із роботою місцевого органу самоврядування населення по вирішенню питань соціально-економічного розвитку населених пунктів об’єднаної громади.

На території Оратівського району створено одну об’єднану громаду, тому керівника обласної державної адміністрації цікавили питання діяльності ради та її виконавчих органів, функціонування та утримання закладів соціальної сфери, їх фінансове забезпечення, взаємодія із іншими територіальними громадами щодо продовження процесу добровільного приєднання  до уже об’єднаної селищної  інших територіальних громад району.

Під час робочої поїздки  Валерій Коровій, разом із Оратівським селищним головою Ігорем Барським, головою районної ради Галиною Лошак, першим заступником голови районної державної адміністрації Василем Поліщуком, представниками обласних засобів масової інформації відвідали та ознайомились із роботою дитячого дошкільного закладу «Сонечко» смт Оратів, Оратівською ЗОШ І-ІІІ ступенів, Оратівською центральною районною лікарнею та центром первинної медико-санітарної допомоги.

Приємне враження на голову облдержадміністрації справив дитячий дошкільний навчальний заклад «Сонечко» смт Оратів. Керівник  цього закладу Наталя Рабчевська розповіла про діяльність закладу, про роботу по його осучасненню. Для 157 діток, що відвідують дошкільний навчальний заклад створені всі необхідні умови для повноцінного розвитку та виховання. Наразі у дитячому садку діє 7 вікових груп.                   

  Ігор Барський розповів, що у минулому році на оновлення та осучаснення закладу із різних джерел фінансування витрачено  3,7 млн. грн. Проведено  заходи із енергоефективності та енергозбереження: повністю замінено систему опалення, утеплено горищне перекриття, замінено азбестоцементне шиферне накриття даху на металочерепицю, утеплено стіни фасаду, збудовано котельню на твердому паливі. Завдяки переведенню котельні на тверде паливо (дрова) та впровадженню вищезазначених заходів вдалося зекономити майже 300 тисяч гривень на опалені закладу. Для селищної ради пріоритетним напрямком напрямом роботи залишається дитячий садочок, більшу частину запланованого реалізовано, у поточному році планується провести благоустрій території та  внутрішній ремонт.

Пріоритетом об’єднаної громади у цьому на найближчих роках буде Оратівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. І хоча цей заклад поки що не прийнятий у комунальну власність громади, конкретні заходи щодо його оновлення уже здійснюються.

Керівник об’єднаної територіальної громади, в ході ознайомлення зі школою повідомив, що виконавчим комітетом селищної ради розроблено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт  освітнього закладу із впровадженням заходів із енергозбереження.  Також розроблено три проекти та подано їх на конкурсний відбір державного фонду регіонального розвитку. Зазначені проекти передбачають проведення комплексу робіт та заходів: утеплення будівлі, придбання обладнання, облаштування території, ігрових майданчиків, оформлення спортивної та актової залів, обладнання кабінетів і т. д.  Загальна вартість проекту за напрямком «Нова українська школа», «Новий освітній простір» становить 4,7 млн. грн.

Із навчально-виховним процесом у школі керівника обласної державної адміністрації познайомила Лариса Гнідунець, директор Оратівської ЗОШ. Валерій Коровій відвідав уроки української мови, біології, інформатики, іноземної мови.  Він спілкувався із учнями, цікавився їх успіхами із зазначених дисциплін, рекомендував поглиблювати свої знання.

У ході презентації школи Л. Гнідунець розповіла, що на сьогодні Оратівську ЗОШ відвідують 510 учнів із смт Оратів та 13 сільських населених пунктів. Школа є опорною, вона одна від Вінницької області бере участь у міжнародному проекті опорних шкіл. Завдяки цьому три педагоги, у рамках проекту, поглиблюють свої знання та вміння. За підтримки проекту у школі встановлено 79 металопластикових вікон, закуплено та встановлено в класних кімнатах 12 плазмових телевізорів, 12 ноутбуків, облаштовано внутрішні вбиральні.

У ході відвідання Оратівської центральної районної лікарні Валерій Вікторович цікавився роботою Оратівської комунальної аптеки, питаннями  безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань. Про роботу центральної районної лікарні проінформував її головний лікар Микола Садик. В ході зустрічі із медичними працівниками піднімалося питання проведення реформи медицини, її фінансового забезпечення.

Після відвідання закладів соціального значення, у залі засідань районної ради, керівник Вінницької обласної державної адміністрації зустрівся із депутатами Оратівської селищної ради, членами виконавчого комітету, жителями об’єднаної територіальної громади. У ході зустрічі, Валерій Коровій зазначив, що враження від роботи селищної ради, закладів освіти та медицини залишилися позитивними. Відмітив злагоджену роботу Оратівської селищної ради, райдержадміністрації та районної ради по вирішенню нагальних проблемних питань.

У своєму виступі перед громадою Валерій Вікторович зупинився на питаннях проведення реформ щодо децентралізації влади, місцевого самоврядування, медицини, освіти, пенсійного забезпечення тощо. По закінченню зустрічі відповів на запитання жителів селища та сільських населених пунктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь