Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання ради

Дата: 23.06.2017 14:13
Кількість переглядів: 496

Третя сесія селищної ради 8 скликання відбулася 15 червня 2017 року.  На її розгляд були винесені важливі питання, що вимагали свого вирішення.

На пропозицію селищного голови рада затвердила нову структуру ради та її виконавчого комітету. Відповідно до прийнятого рішення сформовано керівництво ради та її виконавчого комітету – це селищний голова, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради, секретар ради (виконкому), виконуючі обов’язки старост Рожичнянського та Угарівського старостинського округів. Сформовано два відділи виконавчого комітету:

- фінансового обліку, звітності та господарського забезпечення;

- організаційного та правового забезпечення.

Важливим  для соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади було затвердження рішення виконавчого комітету селищної ради від 13 червня 2017 року № 64 «Про використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій». Відповідно до цього рішення  збільшено доходи загального фонду бюджету ОТГ на 2000,0 тис. грн. Це ті кошти, що вдалося залучити селищній раді із державного бюджету на соціально-економічний розвиток територіальної громади. Вони будуть спрямовані на капітальний ремонт другої найбільш вразливої ділянки дороги державного значення Р-17 «Біла Церква-Тетіїв-Липовець-Гуменне», що пролягає по вул. Подільська в селищі Оратів. У минулому році на капітальний ремонт цієї дороги (першої ділянки) було затрачено понад 3,0 млн. грн.

Рішенням ради продовжено дію Положення про місцеві податки та збори, що затверджене на першій сесії селищної ради  8 скликання від 22 лютого 2017 року «Про місцеві податки і збори на 2017 рік га території селищної ради» на 2018 рік.

З метою підвищення ефективності управління комунальною власністю рада затвердила Порядок передачі в оренду майна, що є комунальною власністю об’єднаної територіальної громади. Цим же рішенням затверджено типовий договір та ставки оренди такого майна.

Важливим документом, що має дати бачення розвитку об’єднаної територіальної громади на перспективу є Стратегія розвитку. Для організації роботи щодо її підготовки та затвердження створена робоча група, до складу якої ввійшли представники територіальної громади, суб’єктів підприємництва, громадських організацій. Очолює робочу групу Оратівський селищний голова Ігор Барський. Затверджено Положення про робочу групу.

Із 2017 року Оратівська селищна територіальна громада набула статусу об’єднаної. Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про добровільне обєднання територіальних громад» повноваження селищної ради значно розширені в питаннях управління об’єктами комунальної власності. Виходячи із цього селищна рада прийняла рішення про дачу згоди на прийняття у комунальну власність об’єднаної територіальної громади Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (опорної школи), Оратівської дитячої музичної школи, комунального закладу «Оратівський районний будинок дитячої творчості». Рішення направлене до Оратівської районної ради, яка  є суб’єктом спільної власності територіальних громад району і у  розпорядженні якої на даний час перебувають ці об’єкти.

Упродовж місяця на території об’єднаної територіальної громади працювала інвентаризаційна комісія, що провела обстеження  об’єктів комунальної власності, що з тих чи інших причин у процесі об’єднання  не були прийняті до комунальної власності та не поставлені на баланс селищної ради. За наслідками проведеної роботи усі обєкти  віднесені до об’єктів комунальної власності об’єднаної громади та поставленні на баланс селищної ради.  Водночас вони передані в оперативне управління комунального підприємства «Оратівкомунсервіс».

Депутати також розглянули заяви жителів територіальної громади про  надання матеріальної допомоги та із земельних питань.

 


 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь