Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сесія ради та виконавчий комітет прийняли рішення з питань, що відносяться до їх компетенції

Дата: 26.07.2019 15:04
Кількість переглядів: 207

Із інтервалом у 1 день відбулись засідання ради та її виконавчого комітету, що розглянули та прийняли рішення відповідно до визначених повноважень.

Спочатку, позачергова 26 сесія ради, що відбулась 23 липня розглянула ряд важливих питань, в основному вони стосувались  бюджету.

Із звітом про виконання місцевого бюджету селищної ОТГ у першому півріччі поточного року виступила Галина Созда, начальник відділу фінансового обліку, звітності та господарського забезпечення селищної ради. Вона проінформувала депутатів про  виконання дохідної та видаткової частин  селищного бюджету. Зокрема, було сказано, що у  звітному періоді виконано план по доходах із  всіх податків та зборів і це дало можливість забезпечити понадпланові надходження у  сумі 730,3 тис. грн., або виконати план І півріччя на 106,18%.  Завдяки цьому вдалось профінансувати всі заплановані статті видатків.  Враховуючи це, депутати ради затвердили звіт про виконання бюджету по доходах в сумі 24832,7 тис. грн. і по видатках – 20688,5 тис. грн.

Наступне питання теж стосувалось бюджету ОТГ. З огляду на те, що при формуванні селищного бюджету не були передбачені окремі видатки на фінансування робіт, придбання певних товарів, виконання деяких заходів та враховуючи, що у першому півріччі мали  перевиконання дохідної частини бюджету було внесено зміни до бюджету селищної ради на 2019 рік. Зокрема, на фінансування освіти було додатково виділено 55,8 тис. грн., на ЖКГ – 157,2 тис. грн., спорт  – 5,0 тис. грн., святкування Дня Незалежності України – 45 тис. грн. Окрім цього на фінансування капітального ремонту ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Оратів виділено 609,5 тис. грн. із вільного залишку освітньої субвенції.

На впорядкування орендних відносин спрямовано прийняте рішення щодо розмірів плати за землі комунальної власності та землі, якими розпоряджається Оратівська селищна рада. Відтепер встановлено наступні ставки, які обраховуються від нормативної грошової оцінки земельних ділянок: на земельні ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі  не менше 10%, на землі сільськогосподарського призначення, зв’язку, транспорту, енергетики не менше 8%, на землі промисловості не менше 6%, на земельні ділянки для будівництва та обслуговування ринкової інфраструктури на менше 5%.

Окрім цього, на сесії ради прийнято ряд рішень щодо земельних відносини та виділення матеріальної допомоги окремим громадянам – жителям селищної об’єднаної територіальної громади.

На засіданні виконавчого комітету,  що відбулось 25 липня основним був  розгляд підсумків економічного і соціального розвитку селищної об’єднаної громади за перше півріччя.  Заступник селищного голови Микола Янковий проінформував про те, що у січні-червні 2019 року на території селищної об’єднаної територіальної громади (ОТГ) вживалися заходи спрямовані на виконання бюджету, програми економічного і соціального розвитку та інших селищних галузевих програм. Завдяки цьому забезпечені умови для зростання соціально-економічного розвитку територій населених пунктів громади.

За підсумками роботи в першому півріччі власні і закріплені доходи місцевого бюджету селищної об’єднаної територіальної громади склали 12550,9 тис. грн.,  що на 730,3 тис. грн., або на 6,18% більше запланованого. Порівняно із відповідним періодом минулого року бюджетні надходження збільшились на 1699,3 тис. грн., або на 15,6%.

В цілому,  загальний бюджет об’єднаної громади  по власним доходам та із врахуванням трансфертів із державного бюджету, у першому півріччі становив 24832,1 тис. грн., що  на 3308,5 тис. грн. (15,4%) більше, ніж за такий же період  минулого року та на 489,1 тис. грн. (2,0%)  більше, ніж планувалось.

Виконавчим комітетом, іншими виконавчими органами селищної  ради серйозна увага зосереджувалась на залученні інвестицій у економіку та соціальну сферу територіальної громади. Для цього було підготовлено та подано до обласної державної адміністрації, Мінрегіону 11 власних проектів на загальну суму 12185,6 тис. грн. По трьох проектах, що гарантовано реалізовуватимуться у поточному році буде отримано 4465 тис. грн., або 36,6% від заявленої суми.

Упродовж поточного року із місцевого бюджету селищної об’єднаної територіальної громади профінансовано поточні та капітальні видатки на суму 20688,5 тис. грн.

Найбільші обсяги видатків будуть спрямованими до  відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради. На фінансування самого відділу, закладів і установ, що перебувають у його підпорядкуванні витрачено 12791,0 тис. грн., із них 10302,0 тис. грн. – на заробітну плату, відпускні, і т. д.

У поточному році виготовлено проектно-кошторисної документації щодо капітального ремонту приміщення Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (початкової школи), проведено її експертизу, на це  146 тис. грн. Ремонт школи за проектом «Капітальний ремонт загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (початкова школа) смт Оратів із впровадженням енергозберігаючих технологій по вул. Паркова, 18 смт. Оратів, Оратівського району Вінницької області»  загальною вартістю 5000,862 тис. грн. буде здійснюватись на умовах співфінансування із державного фонду регіонального розвитку в сумі 3500,0 тис. грн. та 1500,862 тис. грн. із місцевого бюджету ОТГ.

У 1 півріччі цього року проведено капітальний ремонт даху сільського клубу в с. Прибережне. На його заміну витрачено 295 тис. грн.

Для  зміцнення матеріально-технічної бази ДЮСШ, за 34 тис. грн. закуплено газонокосилку.

За рахунок коштів отриманих із державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій оплачені роботи із ремонту дорожного покриття на дорозі державного значення Р-17,  освітлення по вул. Коцюбинського, придбано  мультифункціональний комплекс та стільці для музичної школи, спортивна форма та м’ячі для ДЮСШ, оргтехніка для ДНЗ «Сонечко», медичне обладнання та інструменти для ФАПу с. Оратівка, тощо. Всього на ці та деякі інші  роботи й товари  витрачено 722,0 тис. грн.

Упродовж першого півріччя на благоустрій населених пунктів ОТГ витрачено 1740,3 тис. грн., за ці кошти придбано дитячий ігровий майданчик, вартість якого становить 189,9 тис. грн., за 340,3 тис. грн.  відремонтовано вуличне освітлення, проведено оплату ремонту тротуарного покриття біля дитячого ігрового майданчика, проводились роботи по прибиранню, впорядкуванню та озелененню селища, тощо.

У червні розпочались роботи по реалізації проекту щодо капітального ремонту дороги с. Каленівка – с. Угарове, загальною вартістю 1211,608 тис. грн., в т. ч. із державного бюджету роботи будуть профінансовані на  суму 800,2 тис. грн.

У травні проведено поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Героїв Майдану, вул. Паркова, вул. Сковороди, вул. Пирогова в смт Оратів. Загальна вартість виконаних робіт становить  311,4 тис. грн.

З початку року селищна рада перерахувала 1278,0 тис. грн. субвенції районному та обласному бюджетам на здійснення делегованих повноважень.

Підприємствами житлово-комунальної сфери різних форм власності упродовж цього року надано послуг, у порівняних цінах,  на 1752,4 тис. грн., що на 403,4 тис. грн. (29,9%) більше аналогічного періоду минулого року.

Із цього питання прийняте рішення, яке має забезпечити виконання цьогорічних програм та проектів розвитку, бюджету.

У наступному році, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 09 квітня 2008 року № 581-р планується проведення Всеукраїнського перепису населення. У зв’язку із цим на засіданні виконкому прийнято рішення щодо впорядкування адресного господарства у межах об’єднаної територіальної громади та виготовлення адресних табличок.

Також на виконкомі були прийняті й деякі інші рішення. 

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь