Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про дороги, їх стан та перспективи

Дата: 01.08.2019 09:13
Кількість переглядів: 1770

Дороги, їх стан, є мабуть однією із найобговореніших тем на рівні держави, регіону, органу місцевого самоврядування, засобах масової інформації, в побуті. І це зрозуміло, адже дороги це не тільки зручність, комфортність але й  безпека для тих кого ми називаємо часники  дорожнього руху.  І навіть наша остання публікація про капітальний ремонт доріг по вул. Квіткова, вул. Ватутіна та вул. Пушкіна у селищі Оратів є цьому підтвердження, вона викликала різну реакцію читачів. У дописах наших друзів по Фейсбуку є все – і подяки, і критика, і пропозиції. Ми щиро вдячні за те, що до сторінки Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади в Фейсбуці, офіційного веб-сайту Оратівської селищної ради прикута така пильна увага. Ми намагалися їх зробити якомога цікавими, змістовними та наповненими самою різнобічною інформацією, це будемо продовжувати і  майбутньому.

Однак, ще про дороги. Селищна рада визначила пріоритети на найближчу перспективу і ремонт доріг комунальної власності є одним із найважливіших.  На превеликий жаль, стан більшості доріг, і особливо у сільській місцевості бажає бути кращим. Тому намагаємось особливу увагу зосередити саме  в цьому напрямку. Для прикладу, упродовж 2017-2018 років на різні види ремонтних дорожніх робіт із селищного бюджету витрачено понад 13 млн. грн., тобто в середньому в рік на це йде 6,5 млн. грн.  І тут мова йде не лише про дороги в селищі але і в усіх населених пунктах сільських старостинських округів.  Іншими словами, ремонт доріг проводиться відповідно до запланованих програм, розроблених проектно-кошторисних документацій  та наявності коштів у тому чи іншому періоді року.  Звичайно, що на початку року коли надходження до місцевого бюджету селищної  об’єднаної територіальної громади є незначними і погодні умови не дозволяють цього зробити про якісь серйозні відновлювання  дорожнього полотна годі й говорити. Як правило найбільш сприятливим для цього є  період червня-жовтня.

У цьому році відновлення дорожнього покриття розпочалось у квітні із поточного ремонту.  Це були центральні вулиці нашого селища: Героїв Майдану, Паркова, Сковороди, Пирогова. Уже потім капітальним ремонтом оновлювали дороги у сільських населених пунктах. У червні розпочали та вже  завершили капітальний ремонт дороги, що з’єднує села Угарове та Каленівку. Ця дорога окрім того, що з’єднує 2 населені пункти Угарівського старостинського округу  дає ще й можливість значно скороти відстань до адміністративного центу об’єднаної територіальної громади – смт Оратів, покращити рух для транспорту, пішоходів, тощо. На  оновлення дорожнього полотна витрачено 1211,608 тис. грн., в тому числі 800,2 тис. грн. отриманої субвенції із державного бюджету на розвиток інфраструктури Оратівської селищної ОТГ. В цілому, за 2018-2019 роки було відремонтовано майже 2,5 км дороги із твердим покриттям від с. Каленівка да с. Угарове. Це серйозний обсяг ремонтних робіт та капіталовкладень  у розвиток дорожньої інфраструктури населених пунктів Угарівського  старостинського округу, а за великим рахунком у створення нормальних умов проживання людей у віддалених сільських населених пунктах громади.

У поточному році відремонтовано дорожнє покриття по вул. Софії Козлової в с. Рожична. На це витрачено 299,5 тис. грн., власних коштів об’єднаної територіальної громади, відремонтовано 1505 кв. м. дорожнього покриття. Для жителів цієї вулиці значно покращили умови пересування та зєднали два  відрізки дорогою із твердим покриттям.

Такий же ремонт у цьому ж селі проведено по вул. Гагаріна, по суті продовжили дорогу до останнього, віддаленого від інших, домоволодіння на цій вулиці, яке не було завершено у минулому році. Вартість робіт становить 199,3  тис. грн., відремонтовано 1005 кв. м. дорожнього полотна Ці кошти взяті виключно із власних надходжень селищного бюджету.

Доріг у нашій об’єднаній територіальній громаді багато, на тепер  загальна протяжність вулично-дорожньої мережі становить 51,3 км. Більшість із них потребують оновлення, покращення. На деяких вулицях можна це здійснити поточним, проте на  більшості необхідний капітальний ремонт.  Сподіваємось, що започаткована  нами робота щодо оновлення дорожньої інфраструктури буде продовжена і в наступні роки і ми зможемо задовольнити, звичайно не всі зразу,  більшість  побажань мешканців громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь