Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Яким має бути майданчик для дозвілля вирішуватиме громада

Дата: 02.08.2019 09:07
Кількість переглядів: 416

Дитячий ігровий майданчик, що був встановлений тиждень тому став улюбленим місцем для ігор і відпочинку дітей із вулиць Лесі Українки,  Козацької, Подільської смт Оратів. Подивитись на майданчик приїжджають жителі з інших мікрорайонів селища, сіл району  бо  на сьогодні він є найкращим у селищній об’єднаній територіальній громаді та  напевно й в районі. І зведений він не у центрі селища, а на його окраїні. Задоволені всі – діти, що зранку до вечора тут розважаються, їхні батьки, які знають, що діти зайняті чимось цікавим, корисним, змістовним, молодь, яка має де ввечері зібратись поспілкуватись  і знайти собі заняття за інтересами. При замовлені дитячого майданчика були враховані інтереси різних вікових груп, тут поряд із елементами дитячого вуличного ігрового обладнання розміщені спортивні тренажери, знаряддя, лавки для відпочинку. Таким чином цей майданчик слугуватиме для найменших мешканців селища у якості місця для змістовного проведення дозвілля, ігор,  а для більш старших – у якості майданчика для розвитку фізичної культури, загартування, зміцнення сили та здоров’я.

На сьогодні, територія на якій зведений дитячий ігровий майданчик ще не впорядкована, не благоустроєна. Сам майданчик знаходиться на відкритій місцевості, тому під палючим літнім сонцем не зовсім комфортно перебувати його відвідувачам. Але з часом все зміниться, поряд цієї дитячої споруди будуть висаджені дерева, кущі, квітники, клумби, а неподалік планується спорудити міні спортивні майданчики. Які? Буде вирішувати громада, до її думки ми прислухаємось. Будуть пропозиції – пишіть у коментарях, ставте лайки, ми все узагальнимо і разом із вами приймемо найкращі рішення, а потім спільно реалізовуватимемо задумане. 

Селище Оратів – великий за територією населений пункт, не у всіх його куточках, мікрорайонах є дитячі ігрові, спортивні майданчики. Розуміємо, що цією публікацією ми зворушуємо громаду, будуть дописи на кшталт «а чому у нас немає такого і  коли буде». Запевняємо, що ситуацією ми володіємо і розуміємо актуальність цієї теми, тому  будемо її розвивати, з тим, аби максимально задовольнити побажання та інтереси мешканців селища. Водночас, не забуватимемо і про жителів сільських населених пунктів, які теж потребують уваги та хочуть мати нові, зручні, сучасні  місця для дозвілля й розвитку дітей і  молоді.

Громада сильна коли вона згуртована, коли люди зрозуміли, що їх чують, до їх думки прислухаються, що від них щось залежить, що вони можуть впливати на прийняття тих чи інших рішень. Бо тільки такій громаді під силу реалізація самих сміливих, амбітних проектів. Ми в цьому маймо неабиякий досвід і підтвердженням цьому є такі прекрасні об’єкти комунальної власності об’єднаної  територіальної громади як дитячий садочок в смт Оратів та його віддалена група в с. Рожична, ЗОШ І-ІІІ ступенів в смт Оратів, приміщення якої капітально відремонтували і яка тепер має абсолютно новий, сучасний вигляд, на черзі ремонт приміщення початкових класів цієї ж школи, який розпочнемо незабаром і яка матиме аналогічний зовнішній вигляд із основним приміщенням школи. Ремонт нашої школи в громаді здійснювався і буде здійснюватись (початкова школа) за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) і власного співфінансування. Ми перші  в районі спромоглися залучити кошти ДФФРР – 6200 тис. грн.  на вирішення власних проектів розвитку.

Оратівська селищна об’єднана територіальна громада має Стратегічний план розвитку на період до 2025 року, майже 50 напрацьованих проектів, які будуть сприяти соціальному розвитку селищної об’єднаної територіальної громади і покращенню стандартів життя людей на цій території. Разом будемо їх втілювати, у цьому запорука успіху і розвитку.   І ми щиро вдячні всім хто нас у цьому підтримує.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь