Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Серед пріоритетів громади модернізація закладів освіти, культури, спорту, медицини

Дата: 06.08.2019 16:08
Кількість переглядів: 255

Серед пріоритетів визначених Стратегічним планом розвитку селищної об’єднаної територіальної громади на період до 2025 року провідне місце займають питання пов’язані із покращенням стану інфраструктури в населених пунктах громади, а саме, на першому місці стоять завдання щодо ремонту закладів освіти, культури, спорту та медицини. Щороку ми модернізуємо ці заклади, намагаємось зробити їх більш привабливими, охайними, доступними. Свого часу у селищній раді ми активно проводили роботу із  оновлення закладів дошкільної освіти: розпочали із будівництва опалювального пункту ДНЗ «Сонечко» в смт Оратів, потім капітально відремонтували саме приміщення, застосувавши заходи з енергозбереження, замінили систему опалення, благоустроїли частину території, капітально відремонтували приміщення віддаленої групи в с. Рожична. Не зважаючи на те, що  роботи з оновлення цього закладу ще повністю не завершені, на  сьогодні він не поступається по оформленню та рівню навчально-виховного процесу  подібним міським закладам. Наступним етапом роботи селищної ради стало оновлення нашої школи. Оратівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів стала першим опорним закладом у Вінницькій області, саме тому до неї була прикута особлива увага. Прийнявши цей заклад у комунальну власність Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади було прийнято рішення щодо  капітального ремонту приміщення із застосуванням енергозберігаючих технологій. На цей вид робіт була розроблена проектно-кошторисна документація, а потім і проект, що був схвалений рішенням регіональної комісії Вінницької обласної державної адміністрації до фінансування за кошти державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Роботи розпочались у минулому році, у поточному – продовжені. Всього на ремонті освітнього закладу було освоєно понад 3,2 млн. грн., в тому числі, 2,6 млн. грн. із державного бюджету. Деякі незначні  роботи ще тривають,  проте до початку нового навчального року школа матиме абсолютно новий, сучасний вигляд. І це добра новина, але не остання. У поточному році розпочнеться другий етап оновлення школи – цього разу приміщення початкових класів. Знову ж таки завдячуючи нашому черговому проекту, який був поданий на конкурсний відбір проектів ДФРР, що можуть фінансуватись у 2019 році за рахунок державних коштів. Цього року нам надійде із державного бюджету  3,5 млн. грн., залучаючи власне співфінансування ми маємо оновити приміщення початкових класів і довести його до такого ж виду, як і основне приміщення школи.

Окрім цього у поточному році ми здійснили капітальний ремонт даху із заміною накриття приміщення селищного Будинку дитячої творчості (фото 1-3). Приміщення не нове, перебуваючи у спільній власності територіальних громад району не ремонтувалось роками, а найбільшою його проблемою були діри в накритті. Через це воно піддавалось руйнації. Упродовж декількох тижнів будівельники усунули всі недоліки накриття, облаштували водовідведення і сьогодні можна із впевненістю сказати, що приміщення врятоване. На це ми витратили з селищного бюджету ОТГ 270,5 тис. грн.

Дуже багато проблем ми мали, та й зараз вони не повністю вирішені, із закладами культури. Дались в знаки їх фінансування по так званому залишковому принципу. Схоже на те, що нашій об’єднаній територіальній громаді ці тенденції та стереотипи вдалось зруйнувати.

Щороку ми модернізуємо по одному чи декілька  закладів  культури, намагаємось зробити їх привабливими, охайними, справжніми осередками культури. Так, у 2017 році Оратівською селищною радою профінансовані роботи із капітального ремонту даху Угарівського сільського клубу та  термомодернізації приміщення у якому розмішений ФАП і  заклад культури с. Оратівка. У 2018 році для сільських клубів с. Оратівка та с. Прибережне  закуплені стільці, для Рожичнянського сільського клубу – одяг сцени. У цьому ж році за власний кошт закупили подіум сцени, тент та вбрання для неї.

У поточному році підтримали започатковані гарні традиції та  капітально відремонтували дах Прибережнянського сільського клубу (фото 4-7). На це виділено 284,5 тис. грн. коштів місцевого бюджету Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади. У наступні роки будемо здійснювати  зовнішні та внутрішні  ремонтні роботи.

Упродовж  2017-2018 років у селищі збудовано 2 нових об’єкти спортивної інфраструктури, це вуличний тренажерний майданчик та міні-футбольний майданчик із штучним покриттямУ поточному році,  продовжуючи  розбудову спортивної інфраструктури розпочали здійснювати капітальний ремонт стадіону в смт Оратів (фото  8-11). Наш проект «Модернізація спортивного стадіону ДЮСШ смт Оратів – наступний крок до розбудови спортивної інфраструктури селищної ОТГ» переміг у 16 обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад.  Зазначений проект передбачає облаштування  входу, глядацьких місць,  ремонт туалету стадіону.  Частину робіт, а саме, освітлення було здійснено дещо раніше, тепер здійснюються  роботи по облаштуванню входу, що передбачають  встановлення металевих воріт та хвіртки. На завершення проекту буде проведено капітальний ремонт глядацьких місць. Орієнтовна вартість проекту, за кошторисом,  становитиме 403,9 тис. грн., із них 165,1 тис. грн. будуть кошти із обласного фонду Конкурсу, а решта то власне фінансування.

 

Селищна рада визначилась із Стратегією розвитку нашої об’єднаної територіальної громади, жителі селища, сіл бачать реальні зрушення на краще, бачать конкретні оновлені та новозбудовані об’єкти, які засвідчують реальні переваги децентралізації в цілому та реформи місцевого самоврядування зокрема. Однак, попереду ще  багато роботи, тільки разом, згуртувавшись  ми зможемо вирішити всі, навіть найскладніші завдання. Ми згуртована громада, разом краще… Ми це не раз доводили конкретними справами.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

                                                                                                            

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь