Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Питання розвитку територіальних громад розглянули депутати селищної ради

Дата: 11.11.2019 17:05
Кількість переглядів: 324

Всього лише два питання було винесено на розгляд позачергової, 30 сесії селищної ради. Але їх обговорення, як і обговорення деяких інших питань життєдіяльності територіальної громади,  зайняло майже дві години. Депутатів цікавили питання подальшого реформування органів місцевого самоврядування, територіального устрою, зменшення державних субвенцій на соціально-економічний розвиток окремих територій, можливе скорочення фінансування проектів розвитку, подальша доля медичних установ та закладів освіти, культури, підвищення заробітної плати в бюджетній сфері, оптимізація органів державної виконавчої влади, скорочення медичних працівників, тощо.  На більшість  піднятих питань відповіді мають дати найвищі органи законодавчої та виконавчої влади держави. Саме тому рада ухвалила Звернення до Голови Верховної Ради України Д. О. Разумкова та Премєр-міністра України О. В. Гончарука щодо фінансового забезпечення потреб територіальних громад країни.  Прийнято рішення долучитись до Всеукраїнської акції Асоціації міст України «Поверніть гроші громадам» та направити дане Звернення для відповідного реагування до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.

Також депутати розглянули звернення Львівської обласної ради щодо спільних дій із розблокування проведення видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій відповідно до розпорядження КМУ від 10 липня 2019 року № 500-р.  Дано доручення відповідним постійним комісіям та виконавчим органам селищної ради підготувати листи до Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, окремих Народних депутатів України про продовження фінансування проектів територіальних громад спрямованих на соціально-економічний         розвиток відповідних територій.

На завершення роботи сесії були розглянуті питання щодо надання матеріальної допомоги окремим жителям громади та деякі заяви із питань землекористування.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь