Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Друге пленарне засідання першої сесії ради

Дата: 03.03.2017 16:08
Кількість переглядів: 472

Друге пленарне засідання першої сесії селищної ради складалось із двох частин.

Перше засідання відбулося 12 січня поточного року і розпочалось із Новорічних та Різдвяних вітань учасників зібрання учнями Оратівської музичної школи.

Далі депутати приступили до розгляду питань порядку денного, серед яких: затвердження бюджету та галузевих програм об’єднаної територіальної громади на 2017 рік, вирішення інших важливих питань життєдіяльності.

Відповідно до пункту 6 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Оратівський селищний голова вніс на розгляд депутатів пропозицію щодо структури ради та її виконавчих органів, яку було одноголосно підтримано. Всього у раді сформовано 2 відділи: це відділ фінансового обліку, звітності та господарського забезпечення із загальною чисельністю 5 штатних працівників та відділ організаційного та правового забезпечення із 10 штатними працівниками. До керівних органів ради  ввійшли: селищний голова та його заступник із питань діяльності виконавчих органів, секретар ради (виконкому), старости сіл Рожична, Оратівка, Угарового, Березівки, Каленівки та помічник старости.

Наступні питання стосувались преміювання працівників селищної ради та її виконавчих органів. Із цього питання були прийняті відповідні рішення.

Із введенням в дію Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» були внесені зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в частині запровадження у об’єднаних територіальних громадах штатних посад старост. У зв’язку із цим сесія ради затвердила Положення про старост та призначила виконуючими обов’язки старост сіл:

  •  Рожични, Оратівки – Багінську Н. Б., колишнього Рожичнянського сільського голову;
  • Угарового, Березівки, Каленівки – Пазича С. В., колишнього Угарівського сільського голову.

Виконуючі обов’язки старост будуть працювати на згаданих посадах до виборів старост відповідних сіл. Вибори має призначити Оратівська селищна рада.

Великий інтерес депутатів викликало питання про затвердження бюджету об’єднаної територіальної громади (далі – ОТГ). Із цього питання присутніх на сесії ради  інформувала головний бухгалтер селищної ради Созда Г. В.  За  попередніми розрахунками доходи селищного бюджету у 2017 році становитимуть 26956,7 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду –  25463,7 тис. грн., доходи спеціального фонду – 133,0 тис. грн. Затверджено видатки в сумі 25956,7 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду –  20830,6 тис. грн., видатки спеціального фонду – 4766,4 тис. грн.

У 2017 році, відповідно до статті 64 Бюджетного кодексу України,  для ОТГ передбачені  субвенції з державного бюджету:

- на фінансування переданих із державного бюджету видатків з урахуванням закладів   освіти та охорони здоров’я  в сумі 1029,5 тис. грн.;

- на фінансування освітніх закладів (освітня субвенція)  – 5351,6 тис. грн.;

- на фінансування медичних закладів (медична субвенція) – 3075,5 тис. грн.

Власні надходження у 2017 році становитимуть 16007 тис. грн.

На засіданні ради депутати затвердили ряд галузевих програм, що плануються до реалізації упродовж року.

Однією із головних програм об’єднаної територіальної громади є Програма економічного і соціального розвитку на 2017 рік. На основі аналізу економічного і соціального розвитку Оратівської селищної, Рожичнянської, Угарівської сільських громад у 2016 році сформовані основні пріоритети (завдання та заходи) на 2017 рік. До таких належать: створення сприятливого інвестиційного клімату для залучення додаткових ресурсів у соціальну сферу, покращення регуляторного середовища, усунення зайвих перешкод для розвитку бізнесу і в першу чергу сільськогосподарського виробництва, як основної бюджетоутворюючої галузі ОТГ, зниження рівня безробіття, детінізація економіки, зростання доходів громадян, зміцнення матеріально-технічної бази закладів, об’єктів комунальної власності та ряд інших.

Наступним документом, що затвердили депутати селищної ради була Програма ремонту доріг на території селищної ради. Відповідно до пропозицій депутатів ради, старост сіл, жителів населених пунктів сформовано перелік доріг, що будуть ремонтуватися у поточному році. Це вулиці Суворова, Космонавтів, Грушевського (частина), Подільська; провулки: Шевченка, Луговий,  Комунальний, Садовий, Медичний у смт Оратів; вул. Гагаріна в с. Рожична; вул. Київська в с. Оратівка; дорога Угарове-Каленівка. Для виконання такого обсягу робіт  необхідно щонайменше  3487 тис. грн. Зазначені кошти планується залучити із державного та місцевого бюджетів.

Програма благоустрою населених пунктів територіальної громади на 2017 рік передбачає утримання у належному стані селища та сіл, облаштування майданчиків для роздільного збору сміття, підгортання сміттєзвалища, зміцнення матеріально-технічного стану комунального підприємства «Оратівкомунсервіс», облаштування вуличного освітлення у смт Оратів та  с. Рожична (вул. Молодіжна, вул. Лісова), с. Оратівка (вул. Шевченка), с. Угарове (вул. Молодіжна, вул. Миру).  Для виконання запланованих робіт необхідно  майже 3,0 млн. грн. Депутати погодились із пропозицією, що частину коштів буде залучено із державного бюджету  та інших не заборонених чинним законодавством джерел.

Актуальною для селища та сільських населених пунктів ОТГ є проблема забезпечення якісною питною водою. Для вирішення цього питання була підготовлена та представлена селищна Програма розвитку водопровідно-каналізаційного господарств.  На реалізацію цієї програми буде виділено 647 тис. грн., в тому числі 164 тис. грн. планується залучити із обласного екологічного фонду. 

Метою Програми соціальної допомоги «Турбота» є здійснення невідкладних соціально-економічних і організаційних  заходів спрямованих на захист соціально-незахищених, малозабезпечених мешканців територіальної громади, надання їм різносторонньої допомоги. Для цього були затверджені напрями реалізації цієї програми, що передбачають надання одноразової грошової допомоги, вшанування ветеранів війни та праці, іншу підтримку зазначених вище категорій населення.

Презентацію  зазначених програм ОТГ на 2017 рік провів заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Янковий М. Г.

Депутатами прийнято рішення щодо встановлення батьківської плати за харчування дітей у ДНЗ «Сонечко» смт Оратів. Зокрема, встановлено розмір такої плати на рівні 60% від вартості харчування на день. Від плати за харчування звільняються діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти учасників АТО та діти із сімей, які отримують допомогу, як малозабезпечені. Для сімей, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років плата зменшується на 50%.

Уже давно селищною радою вивчалося питання щодо будівництва на території смт Оратів ще однієї  автозаправної станції. Таким чином планується створити на території району  конкуренцію щодо роздрібної продажі   нафтопродуктів і відповідно знизити на них ціни. Оскільки генеральний план забудови селища перебуває у стані розробки, було вирішено провести розробку детального плану забудови земельної ділянки по вул. Подільська (за останньою оселею праворуч у напрямку м. Київ) площею 0,20 га в смт Оратів для будівництва такого об’єкту. Депутати прийняли рішення із цього питання.

Окрім цього, на сесії ради було  розглянуто інші питання, що стосуються виплати матеріальної допомоги окремим громадянам та  земельних питань.

На цьому Оратівський селищний голова Барський І. І. оголосив перерву у другому пленарному засідання селищної ради для підготовки інших важливих питань, що необхідно вирішити упродовж першої сесії ради.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь