Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прокладення кисневої магістралі в Оратівській центральній районній лікарні

Дата: 15.01.2021 21:49
Кількість переглядів: 207

У розпал пандемії короновірусної інфекції терапевтичне, паліативне та частково хірургічне відділення Оратівської ЦРЛ приймали всіх пацієнтів, які потребували медичної допомоги та проводили їм обстеження методом ПЛР-тесту, після якого визначалося чи потрібне хворому транспортування до лікарні, перепрофільованої для хворих на COVID-19. Тут було облаштовано 25 ліжок для надання медичної допомоги, усі вони підключені до централізованої системи подачі кисню за сприяння Сандула В.І. та Виходзя П.В.. Стаціонарне лікування надається пацієнтам з важким перебігом захворювання і середньої тяжкості – тим, які потребують цілодобового лікування і кисневої підтримки.

За кошти Оратівської ЦРЛ та небайдужих до долі жителів Оратівської ОТГ меценатів: Сандула В.І., Шевчука О.П., Гроха В.П., Любарського І.І., Карнауха П.Є., Салія А.В., Пашківського М.А. закуповуються та транспортуються кисневі балони, щоб лікарня мала змогу надавати кисневу терапію усім тим, хто її потребував та потребує. Адже, як відомо усім нам, життя залежить від кисню і не лише атмосферного, а й медичного. Зазвичай, Оратівська ЦРЛ споживає в середньому 2,5 балони кисню на день, а у критичні періоди, коли в Україні встановлювалися чергові антирекорди захворюваності на коронавірусну пневмонію, використовували понад 7 балонів на добу, що дало змогу врятувати не одне людське життя. Наразі лікарня також забезпечена кисневими балонами у достатній кількості.

Короновірусна інфекція продовжує поширюватися світом і диктує свої умови. За ініціативою селищного голови Лошак Г.В., головного лікаря Оратівської ЦРЛ Садика М.І. та аграріїв громади вирішено прокласти магістраль на 40 точок доступу до кисню. Для цього теж потрібні кошти. Щоб реалізувати задумане необхідно 170 000 тис грн., - 122 500 уже накопичено. Роботи з монтажу кисневої магістралі відбудуться найближчим часом.

Закликаємо усіх бажаючих активно долучатися до підтримки заходів з подолання COVID-19 у нашій громаді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь