Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Діяльність Іллінецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області протягом 2020 року

Дата: 17.02.2021 13:09
Кількість переглядів: 330

 

Загальнообов'язкове державне соціальне страхування – це система прав, обов'язків і гарантій, яка передбачає матеріальне забезпечення, страхові виплати та надання соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Право на отримання  виплат від Фонду соціального страхування України виникає з настанням страхового випадку в період роботи, зайняття підприємницькою та іншою діяльністю. Застрахованою особою, тобто такою, що має право на виплати і послуги від Фонду, є фізична особа, яка відповідно до законодавства сплачує або за яку сплачується у встановленому законом порядку єдиний соціальний внесок.

Іллінецьке відділення обслуговує 2679 суб'єктів підприємництва (страхувальників), із яких в Іллінецькому районі обліковано 1737 одиниць, або 65% від загальної кількості, в тому числі 610 (35%) юридичних і 1127 (65%) фізичних осіб, а в Оратівському районі на обліку перебувають 942 одиниці, або 35% від загальної кількості, в тому числі 449 (48%) юридичних, 493 (52%) фізичні особи та 5 фермерських господарств.

Станом на 01.01.2021 в обох районах нараховано 8479 працюючих, тобто застрахованих осіб, які мають право отримувати від Фонду матеріальне забезпечення чи допомогу.

Протягом 2020 року виділено матеріального забезпечення та інших соціальних виплат для застрахованих осіб на суму 17178 тис. гривень. Від 281 страхувальника надійшло до відділення 1492 заяви-розрахунки по 4240 листках непрацездатності.

Іллінецьким відділенням у 2020 році здійснено такі виплати:

- допомога по тимчасовій непрацездатності 2482 застрахованим особам за листками непрацездатності (компенсація втраченого за період хвороби заробітку) на суму 13189 тис. грн, в середньому на одну хвору людину виплачено 5314 грн;

- допомога по вагітності і пологах 135 особам на загальну суму 3833 тис. грн, в середньому по 28396 грн кожній;

- допомога на поховання 15 застрахованим особам у сумі 62 тис. грн;

- допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності – 8 особам на суму 47 тис. грн;

- допомога застрахованим особам, які знаходились на ізоляції від СОVID-19, в сумі 94 тис. гривень.

Порівняно з аналогічним періодом 2019 року перераховані  вище витрати збільшились в середньому на 15%, що зумовлено збільшенням розміру мінімальної заробітної плати.

По страхових виплатах потерпілим та членам їх сімей з початку 2020 року виплачено 5453 тис. грн, ця сума порівняно з даними 2019 року зросла на 11%, найбільшу питому вагу в структурі витрат мають щомісячні страхові виплати в сумі 5177 тис. гривень.

190 осіб – потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві та члени їх сімей, в тому числі особи з інвалідністю І групи – 7, ІІ групи – 25, ІІІ групи – 101, особи без групи інвалідності – 51, а також 22 потерпілих, що є внутрішньо переміщеними особами із окупованої території, та 11 осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника, отримують страхові виплати, медичну реабілітацію, соціальні послуги тощо в повному обсязі та вчасно.

Забезпечено медичною реабілітацією та медичними і соціальними допомогами 42 потерпілих від нещасного випадку осіб на загальну суму 771 тис. гривень.

Протягом минулого року проведено 39 перевірок страхувальників щодо правильності використання коштів Фонду та нараховано фінансові санкції в сумі близько 10 тис. грн, до адміністративної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб на суму 3 тис. гривень.

У зв'язку із значним зростанням кількості днів захворюваності, а відповідно і витрат Фонду, протягом минулого року проведено перевірки всіх закладів охорони здоров'я, які розташовані на території обох районів та здійснюють видачу листків непрацездатності, на предмет обґрунтованості їх видачі. Це питання є під постійним контролем спеціалістів Фонду.

За оперативними повідомленнями, що надійшли до Іллінецького відділення, в минулому році зареєстровано 2 нещасні випадки на виробництві та 13 випадків гострих професійних захворювань медичних працівників з інфікуванням COVID-19.

З метою попередження виробничого травматизму в 2021 році працівниками відділення заплановано провести спільно зі спеціалістами з охорони праці страхувальників низку заходів на території Іллінецького й Оратівського районів.

Іллінецьким відділенням запроваджено практику з доведення інформації для застрахованих та потерпілих осіб про результати діяльності та про зміни в чинних законодавчих і нормативних актах через районні засоби масової інформації, сайти управління, ОТГ, РДА.

З метою ефективного виконання завдань на 2021 рік Іллінецьким відділенням буде зосереджена увага на таких питаннях:

- забезпечення фінансування страхувальників належними сумами матеріального забезпечення та соціальних виплат;

- посилення роботи, спрямованої на завершення процесу підписання договорів із страхувальниками та відділенням на отримання матеріального забезпечення згідно із заявами-розрахунками, поданих до Фонду в електронному режимі;

- активізація роботи щодо співпраці з комісіями (уповноваженими) із соцстрахування підприємств, установ, організацій стосовно контролю за  правильністю проведення оплати  по листках непрацездатності;

- проведення спільно із працівниками закладів охорони здоров’я контролю за обґрунтованістю видачі та продовження застрахованим особам листків непрацездатності;

- організація та забезпечення хворих соціальними послугами з медичної реабілітації за рахунок коштів Фонду;

-забезпечення виконання всіх запланованих на поточний рік  контрольних заходів;

-з метою зменшення страхувальниками порушень чинного законодавства з питань соціального страхування та з метою попередження виробничого травматизму і професійних захворювань посилення роз'яснювальної та консультативної роботи щодо змін у нормативно-правових документах Фонду через ЗМІ, сайти, участь у нарадах, круглих столах, зустрічах безпосередньо на підприємствах, в організаціях тощо.

У період карантину спеціалісти Іллінецького відділення здійснюють роботу в телефонному і електронному режимах та поширюють інформацію через районі газети, сайти, радіомовлення тощо. У разі необхідності звертатись за телефонами: (04345) 2-11-55, 2-13-73; E-mail: [email protected].

 

 

 

Начальник відділення

управління ВД ФССУ

у Вінницькій області                                             Бусійок Г.П.        

                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь