Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Весняне прибирання в громаді

Дата: 02.04.2021 14:50
Кількість переглядів: 474

Як тільки зійшли сніги і пригріло сонечко, жителі громади масово вийшли на весняне прибирання. У соціальних мережах поширюється інформація та світлини про розчищення вулиць, парків, прибирання територій закладів освіти, культури, медицини, пам’ятних знаків, тощо. Ініціатором цих робіт виступає керівництво селищної ради, але і самі жителі нашої громади, і без того знають, що навести порядок у своїх населених пунктах мають самі. І не тільки навести, але і підтримувати його й надалі  в належному стані. На сьогодні, практично кожен старостнський округ, а в ньому і кожен населений пункт, зазнав змін на краще. Дуже приємно, що активно до весняної толоки включились окремі депутати селищної, районної та обласної рад, приємно і те, що керівники сільськогосподарських формувань, підприємці допомагають технікою для наведення ладу. А там де дуже потрібно – допомагає наша комунальна служба. Її працівники побували та попрацювали у трьох населених пунктах. Розпочали із найвіддаленішого – Кожанки, потім були с. Оратів і с. Заруддя. 

         На сьогодні, територіальна громада об’єднує 52 сільські та селищні населені пункти. У кожному із них не початий край роботи, але потроху будемо наводити порядок у всіх, адже пріоритетним напрямком нашої роботи є благоустрій територій. Звичайно, що бюджет громади не дозволяє зробити все і зразу, але, якщо сподіватись лише на ці кошти, то  до ідеалу нам буде ще дуже далеко. Тому просимо бути небайдужими до цих проблем наших спонсорів – керівників суб’єктів підприємництва, працівників бюджетної сфери –  допомагайте, долучайтесь, проявляйте ініціативу, адже ви проживаєте у цих населених пунктах і хочете їздити по нормальних дорогах, відпочивати у затишних зелених зонах, займатися спортом на облаштованих спортивних майданчиках, проводити святкові заходи у теплих і чистих закладах культури, тощо.

         Безперечно, що приклад у питаннях благоустрою має і показує Оратів – адміністративний центр нашої громади. Упродовж 3-х місяців, в тому числі і в зимовий період, ми тут наводили лад. Розпочали із центральної вулиці – Героїв Майдану: відремонтували паркан, встановили декілька лавок для відпочинку, підібрали посипочний матеріал, обрізали дерева. По більшості вулиць теж обрізали гілля дерев, що перешкоджало рухові транспортних засобів та пішоходів, підмели узбіччя доріг і площ, у парку прибрали відпочинкову територію, завершили раніше розпочатий демонтаж ще  колись встановленої «районної дошки пошани» і це далеко не повний перелік зробленого. Щодо дошки пошани – багато розмов у самому селищі, у соціальних мережах, є навіть запит   на публічну інформацію депутата селищної ради Сергія Шевчука – навіщо, хто, чому, хто дозволив і т.д.? Очевидно і зрозуміло, що цей напівзруйнований об’єкт, який перебував у комунальній власності селищної територіальної громади,  не тільки не прикрашав селище, а навпаки викликав пересуди серед людей  щодо доцільності його існування саме на території майдану у самому центрі. Демонтаж об’єкту розпочався не вчора і не сьогодні, а ще у липні 2018 року, але до цього часу не був завершений, а залишати його в такому стані  – не по-господарськи, тим паче, що він був списаний у зазначеному році. Тому було прийнято рішення про завершення його демонтажу. На початку робіт  були задіяні працівники та техніка КП «Оратівкомунсервіс», однак вони власними силами не змогли впоратись, тому на звернення селищного голови до цих робіт долучилось фермерське господарство «Ескіт». Його керівник, Петро Виходзь, безкоштовно надав потужну техніку, працівників і лише завдяки цьому упродовж двох днів були виконані всі заплановані роботи. Селищна рада щиро дякує Петру Васильовичу,  який, до речі, є переможцем минулорічного обласного конкурсу в номінації «Меценат року», за його допомогу і підтримку, і не лише у цьому заході, але і в багатьох інших починаннях у нашій селищній територіальній громаді.

Попереду дуже багато роботи, роботи спільної, важливої і нагальної, тому  в усій громаді, а особливо в селищній раді, має бути розуміння, взаємодопомога і підтримка. Ще раз і  вкотре закликаємо всіх згуртуватись і працювати лише на користь нашої громади. Заздрість, злоба, помста, образи і ще багато чого негативного мають залишитись в минулому. Громада в нас одна і ділити нам нічого, окрім відповідальності.

Оратівська селищна рада ще і ще раз дякує всім хто підтримує наші зусилля навести лад і порядок в громаді. Долучайтесь!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь