Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Позачергова сесія ради

Дата: 06.10.2017 17:20
Кількість переглядів: 575

На шосту, позачергову сесію селищної ради депутати зібрались п’ятого жовтня цього року. На її розгляд було  винесено 14 питань,  11 із них стосувались  освіти.

Своїм рішенням рада внесла зміни до рішення п’ятої сесії селищної ради 8 скликання від 10 серпня 2017 року, зокрема відділ освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради перейменовано у відділ освіти, культури, молоді та спорту  селищної ради. Для фінансування освітніх закладів селищної об’єднаної територіальної громади рішенням ради було створено централізовану бухгалтерію цього відділу.

Відповідно до нового Закону України «Про освіту»,  Законів України  «Про дошкільну освіту»,  «Про місцеве самоврядування в Україні» рада  внесла  зміни до назви  Оратівського дошкільного навчального закладу  «Сонечко» (ясла-садок).  Відтепер він називатиметься  Оратівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко», затверджено його  Статут у новій редакції.

У селі Угарове із 2013 року діє дитячий дошкільний заклад «Пролісок». Його відвідує 2-4 дитини і то не щодня.   В основному він працює із квітня по листопад, саме тоді коли є сільськогосподарські роботи, а у осінній та зимовий період року він закривається. Врахувавши це, пропозиції батьків вихованців цього закладу, з метою раціонального використання бюджетних коштів  депутати ради прийняли рішення припинити діяльність   Угарівського дошкільного навчального закладу «Пролісок»   шляхом ліквідації. В заміну, у цьому населеному пункті відкрито віддалену групу Оратівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко». Вона за бажанням жителів с. Угарове працюватиме у зручний для них  період.

У зв’язку із прийняттям у комунальну власність селищної об’єднаної територіальної громади загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Оратів виникла необхідність фінансування харчування в цьому закладі дітей із селищного бюджету. Безкоштовним харчуванням будуть забезпечуватись  учні 1-4 класів, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах, діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти учасників АТО, діти тимчасово переміщених із зони АТО. Для цього депутати затвердили програму організації харчування в закладах освіти Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади на 2017-2021 роки. Окрім цього у школі буде організована роздрібна торгівля продуктами, що не заборонені для реалізації у навчальних закладах. Із цією метою рада надала дозвіл відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради переукласти із приватним підприємцем Пастушенко Т. Л.  договір оренди частини приміщення навчального закладу, у якому буде здійснюватись така торгівля.  

Депутати розглянули звернення громадської організації «Клуб рибалок селища Оратів» щодо розвитку в селищі спортивного та любительського рибальства. Прийнято рішення виготовити проект відведення земельної ділянки «Середній став» для узаконення користування водоймою.

На завершення сесії депутати прийняли рішення щодо виділення окремим жителям селищної об’єднаної територіальної громади матеріальної допомоги, розглянули заяви із питань землекористування. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь