Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На порядку денному – важливі питання життєдіяльності ОТГ

Дата: 14.06.2017 19:42
Кількість переглядів: 489

На черговому засіданні виконавчого комітету селищної ради, що відбулося 13 червня поточного року, розглянуто важливі питання життєдіяльності Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади.

Найголовніше і найбільш приємне рішення, що розглядалось на засіданні, воно ж було першим у порядку денному – це збільшення доходів загального фонду бюджету ОТГ на 2000,0 тис. грн. Це ті кошти, що вдалося залучити селищній раді із державного бюджету на соціально-економічний розвиток територіальної громади. Вони будуть спрямовані на капітальний ремонт другої найбільш вразливої ділянки дороги державного значення Р-17 «Біла Церква-Тетіїв-Липовець-Гуменне», що пролягає по вул. Подільська в селищі Оратів. У минулому році на капітальний ремонт цієї дороги (першої ділянки) було затрачено понад 3,0 млн. грн.

Враховуючи побажання мешканців сільських населених пунктів громади та на пропозицію виконуючих обов’язків старост Рожичняського та Угарівського старостинських округів виконавчий комітет дозволив виїзну торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами, у селах Рожична, Оратівка та Угарове. Вона буде здійснюватись тут щоп’ятниці.

Водночас, своїм рішенням виконавчий комітет ради заборонив стихійну торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами  по вул. Героїв Майдану в смт Оратів. До прийняття такого рішення спонукали ряд причин і найперша це звичайно піклування про здоров’я покупців, які часто, не задумуючись, купують продукти харчування сумнівної якості.

Наразі у об’єднаній територіальній громаді проводяться ремонтні роботи на об’єктах соціально-культурного призначення. Саме це стало причиною прийняття рішення виконкому про призупинення у період із 17 липня по 18 серпня поточного року роботи дитячого садочка «Сонечко» в смт Оратів. Проте, за потреби, у цьому освітньо-виховному закладі буде організовано роботу  групи для дітей, чиїм батькам не буде можливості їх доглядати самостійно.

Актуальним було є і залишається для громади питання раціонального використання питної води. Центральна частина   селища забезпечується водою із  комунального  водогону. Вода у ньому, на відміну від більшості громадських та приватних криниць, відповідає критеріям якості питної води. І як не прикро це надбання використовується нераціонально. Жителі приватних домоволодінь, зважаючи на посушливу погоду навесні та влітку, масово поливають городи водою із водогону, цим самим позбавляючи жителів селища доступу до води. У зв’язку із цим рішенням виконавчого комітету селищної ради визнано факт використання води із центрального водогону для поливки городів, як нераціональне використання питної води та рекомендовано ПП «Газводбудсервіс», що здійснює надання послуг із водозабезпечення, у разі виявлення таких фактів порушувати питання про розірвання із такими споживачами договорів на постачання води.

Із усіх розглянутих питань були прийняті рішення, що будуть оприлюднені на нашому сайті.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь