Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт старшого ДОН СПД№1 ВИ № 4 капітана поліції Артура Мацієвського перед громадою

Дата: 18.01.2023 09:14
Кількість переглядів: 358

Протягом даного періоду 2022 року діяльність співробітників відділу поліції № 4 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області, в тому числі дільничних офіцерів поліції було націлено на підвищення якості обслуговування населення, зміцнення довіри людей до Націоналки поліції, ця мета в діяльності підрозділу і в подальшому залишається першому місці.

Національна поліція України виконує поставленні на них завдання та функції, а саме:

  • забезпечення публічної безпеки і порядку;
  • охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави;
  • протидії злочинності;
  • надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги.

В зв’язку з реформуванням правоохоронних органів та органів самоврядування, враховуючи зміни до адміністративно-територіального устрою Вінницької області, на даний час до оперативного обслуговування відділу поліції №  4 ВРУП ГУНП віднесено території адміністративних меж територіальних громад: Турбівської територіальної громади, Липовецької територіальної громади, Оратівської територіальної громади та Погребищенської територіальної громади.

Територіальну громаду Оратівської селищної ради, в яку входить 52 населених пункти, з загальною кількістю населення близько 18 782 осіб обслуговує по штату 2 дільничних офіцерів поліції, та 2 поліцейських офіцера громади.

На даний час з метою налагодження досконалого механізму  взаємодії дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громади з працівниками інших служб щодо попередження та розкриття кримінальних правопорушень,

Підвищення обізнаності про стан оперативної обстановки на території ; обслуговування, належних партнерських стосунків між поліцією і населення і щодо профілактики правопорушень проводяться профілактичні заходи по відвідуванню помешкань громадян дільничними офіцерами поліції ними проводиться роз’яснювальна робота серед населення громади щодо особистого захисту, їх майна від протиправних посягань, ознайомлення населення і отримання інформації про осіб, що займаються самогоноварінням, зберіганням, вирощенням та розповсюдженням наркотичної сировини.

 

Відповідно дільничними офіцерами поліції по території Оратівської територіальної громади розглянуто та вирішено по суті 275 звернень громадян так як до СПД №1 відділу поліції № 4 за поточний рік поступило 1510 повідомлень та звернень.

По території обслуговування дільничними офіцерами поліції розкрито 8 кримінальних правопорушень по яких встановлено осіб та в подальшому вказані кримінальні провадження скеровані до суду для розгляду.

З них: крадіжки, спричинення тілесних ушкоджень та інші.

По території селищної ради виявлено та припинено дільничними 300 адміністративних правопорушень, більшість яких було зафіксовано за появу в публічних місцях в п’яному вигляді або розлиття спиртних напоїв у публічних місцях, дрібне хуліганство, за вчинення домашнього насильства та інші.

Актуальною проблемою на сьогодення є продаж спиртних напоїв домашнього виготовлення, співробітниками поліції задокументовано за зберігання спиртних напоїв і за придбання даних напоїв по території Оратівської ТГ за даний період — більше 20 фактів, а також домашнє, насильство лише по громаді зареєстровано за звітній період 103 звернень, з яких 61 осіб, поставлено на профілактичний облік та з якими систематично проводиться відповідна превентивна робота.

Останнім часом на території області як і на території обслуговування почастішали випадки вчинення крадіжок, шахрайств відносно жителів, особливо відносно осіб похилого віку та їх майна.

Відділом поліції проводяться заходи спрямовані на запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, здійснюють продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам, із забезпеченням своєчасного повернення таких дітей у сім'ї та навчальні заклади за місцем проживання, посилення їх соціальної та правової опіки, поліпшення виховної роботи з ними.

Активізовано профілактичну роботу з особами, які раніше скоювали кримінальні правопорушення та правопорушення пов’язанні з домашнім насильством, з виявлення нелегальних мігрантів, осіб, які надають їм посередницькі та допоміжні послуги, виявлення і перекриття каналів незаконної міграції.

Поліцейські здійснюють всі необхідні заходи для посилення безпеки мешканців, однак ефективність такої роботи зросте і з Вашою допомогою.

З цією метою поліцією впроваджуються програми "Безпечне місто», метою якої є встановлення відеонагляду в публічних місцях, проводиться  робота щодо розширення мережі встановлених у публічних місцях кнопок термінового виклику поліції, програми «Чужий» в основі якої лежить негайне повідомлення громадянами відділ поліції, представників органів територіальних громад (старостів) про появу в населених пунктах транспортних засобів і сторонніх осіб, які викликають певну підозру, співробітників поліції, про усі вчинені протиправні факти, про це акцентується увага громадян під час проведення звітів дільничних офіцерів поліції перед громадами.

Як свідчить практика, досить часто злочинці, у разі виявлення до них уваги, відмовляються від своїх намірів.

Проводиться постійний моніторинг стану оперативної обстановки і вживаються невідкладні заходи реагування на її зміни з метою недопущення ускладнення криміногенної ситуації та порушень публічного (громадського) порядку на території обслуговування.

Пам'ятайте, що поліція стоїть на сторожі безпеки мешканців, кожне повідомлення громадян не залишиться поза нашою увагою. Тільки разом ми зможемо забезпечити правопорядок і спокій.

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь