Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів селищної ради

Дата: 23.01.2023 09:10
Кількість переглядів: 124

Під час робочої наради з керівниками виконавчих органів селищної ради, яка відбулася у п’ятницю 20 січня, селищний голова Галина Лошак проаналізувала роботу за тиждень та узгодила основні питання, які стосувалися продовження роботи на вихідні дні.

Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Сергій Сливка доповів про ситуацію з опаленням поліклінічного та адміністративного приміщень КНП «Оратівський центр первинної медико-санітарної допомоги». Прорив теплотраси усунуто, температурний режим у закладі відновлено.

Разом з тим заступник селищного голови поінформував присутніх про результати зустрічі  19 січня цього року з делегацією Швейцарської неурядової організації Solidar Suisse, яка співпрацює з громадською організацією «ВІСЬ» м. Вінниця та яку очолила заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталія Заболотна.

Фонд обрав для співпраці дві сусідні громади, котрі в області з початку повномасштабного вторгнення прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб: Оратівську та Погребищенську. Проєкт має діяти з січня по липень 2023 року, всього планується залучити близько 48 млн гривень та охопити 2500 людей із цих двох громад. Переважне право отримати допомогу будуть мати багатодітні сім’ї з числа внутрішньо-переміщених осіб та сім’ї, в яких проживають особи з інвалідністю, а також частина місцевого населення, яке перебуває у складних життєвих обставинах.

Селищний голова Галина Лошак відзначила в цьому контексті, що селищна рада приділяє дуже велику увагу питанням надання гуманітарної допомоги, як внутрішньо переміщеним особам, тобто тим, хто постраждав від війни, так і тим, хто захищає нас на передових рубежах військових дій.

«Саме цими вихідними планується поїздка на Донеччину разом з молодим підприємцем, депутатом селищної ради – Сергієм Салієм. Працівниками селищної ради було знову перероблено тушу свині, яку надало підприємство «Серволюкс», приготували домашні котлети, відбивні, паштети та просто тушковане м'ясо, яким будуть частуватися наші захисники. Списки тих, хто несе службу в тому напрямку теж є, це вісім наших земляків, а тому знаємо, до кого їдемо і кому що веземо. Варто зазначити, що працівниками селищної ради, а також освітянами, працівниками галузі культури нашої громади щомісячно збираються кошти для закупівлі теплого одягу, білизни, термобілизни та інших необхідних речей, які доставляються на передові позиції, щоб підтримати наших земляків, а також усіх, хто несе службу разом з ними»,- повідомила Галина Василівна.

 На сьогоднішній день уточнюються списки внутрішньо-переміщених осіб, які залишилися в нашій громаді і які потребують допомоги у вигляді електричних приладів: пральних машин, сушок для білизни, мікрохвильовок та електричних бойлерів, які надійшли від гуманітарних фондів. Найближчим часом ці прилади будуть розподілені та доставлені до тих, хто її потребує.

Ще один напрямок, який сьогодні напрацьований, це допомога від чеської благодійної організації «Людина в біді», співробітником якої є наша землячка Олександра Пушкар. Вона особисто спілкувалася з керівництвом селищної ради та запропонувала допомогу від цієї організації з ремонтом приміщення, в якому компактно проживають внутрішньо-переміщені особи в с. Чернявка та з обладнанням кімнати психологічного розвантаження для учнів Оратівського ліцею.«Ми вдячні за любу допомогу волонтерських та благодійних організацій для внутрішньо-переміщених осіб, які знайшли прихисток в нашій громаді, зі своєї сторони надаємо всю необхідну допомогу в організації оповіщення, розподілення та, навіть, доставки цієї допомоги», - підвела підсумок селищний голова на завершення наради.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь