Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пацієнт зможе сам обрати, за яким рецептом він зможе придбати ліки в аптеці - електронним чи паперовим

Дата: 16.03.2023 10:51
Кількість переглядів: 298

 

Міністерство охорони здоров'я України з метою вжиття заходів щодо мінімізації шкідливого впливу самолікування на здоров’я населення, забезпечення, моніторингу за дотриманням правил рецептурного відпуску лікарських засобів з серпня 2022 року в Україні ініціювало запровадження електронного рецепту на антибактеріальні лікарські засоби. Крім того, з листопада електронний рецепт поширився на наркотичні (психотропні) лікарські засоби.

Наступним етапом з квітня 2023 року планується розширення електронного рецепта на всі лікарські засоби, які підлягають відпуску за рецептом лікаря. Це дозволить спростити процес призначення рецептурних ліків, зробити його більш ефективним та сучасним. Також це дозволить посилити контроль за відпуском рецептурних ліків у аптеках. До того ж цифрове рішення є частиною вимог євроінтеграційних процесів України, адже в багатьох країнах світу відпуск рецептурних ліків відбувається саме з використанням електронних інструментів.

З квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків почне здійснюватися за електронним рецептом. Це рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання лікарями паперових рецептурних бланків. При цьому задля зручності пацієнт зможе сам обрати, за яким рецептом він зможе придбати ліки в аптеці - електронним чи паперовим.

Так, пацієнт не лише зможе отримати ліки контрольовано, прозоро та зручно, але й убезпечити своє здоров’я від негативних наслідків неправильного чи самовільного вживання рецептурних препаратів.

З метою ефективного інформування пацієнтів щодо впровадження електронного рецепта на рецептурні лікарські засоби, просимо вас посприяти у проведенні роз’яснювальної кампанії для українців:

 

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь