Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини Оратівської селищної ради

01 Березня, 2024 р., 18:48
З метою проведення профорієнтаційної роботи, в актовій залі Оратівської селищної ради 01.03.2024 року відбулася зустріч учнів 10-11 класів Новоживотівського, Оратівського, Чагівського та Якимівського ліцеїв з провідними викладачами Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. 
01 Березня, 2024 р., 08:01
Cумна звістка знову надійшла в Оратівську селищну  територіальну громаду,  пекучим болем торкнулася кожного її жителя. Ще один наш земляк, родове коріння якого із с. Чернявка, – Бузіков Юрій Григорович поповнив ряди Небесного воїнства.
28 Лютого, 2024 р., 19:10
Відповідно до Положення про Міністерство у справах ветеранів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 № 1175 (зі змінами), одним із основних завдань Мінветеранів є формування і реалізація державної політики у сфері соціального захисту ветеранів та членів їх сімей, зокрема, забезпечення соціальної та професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. Нині серед громадян України користується попитом послуга з отримання посвідчення водія. Серед охочих кермувати автівкою є й люди з інвалідністю. Саме тому в Україні було створено автошколи для осіб з інвалідністю. «Автошколи для осіб з інвалідністю» – це флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів» Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ. Мета цього проєкту – створення зручної та якісної державної послуги з навчання керування автомобілем та з отримання посвідчення водія на право керування транспортним засобом для людей з інвалідністю із порушенням опорно-рухового апарату. Тому можливості підрозділів територіальних сервісних центрів МВС та мережі автошкіл на базі закладів вищої освіти МВС для людей з інвалідністю, які прагнуть навчатись керуванню автомобілем та отримати посвідчення водія, розширюються. Переваги флагманського проєкту МВС: навчання та складання іспитів у інклюзивних приміщеннях; доступна інфраструктура та максимально безбар’єрний простір; навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально; можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі; індивідуальне навчання за зручним графіком та інше. Загальна тривалість навчання – 11 тижнів. Із них 64 години – теоретичний курс, та 40 годин – практичний курс. Орієнтовна вартість навчання: 6000 гривень.
23 Лютого, 2024 р., 16:11
23 лютого на черговій 50 сесії обласної Ради депутати проголосували за низку рішень, направлених на допомогу Збройним Силам України та підтримку військових.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь