Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини Оратівської селищної ради

11 Березня, 2022 р., 10:44
11 березня – 16 день війни. Разом із хорошими є й погані новини.
11 Березня, 2022 р., 10:23
Слово не нове, але багато хто його чує вперше. Що ж таке екоцид? Звернімося до Вікіпедії, там цей термін трактується, як «вплив на біосферу, літосферу, гідросферу та атмосферу Землі з метою зміни динаміки, складу чи структури, вплив на космічний простір, що може потягнути чи потягло масове знищення наповнення сфер Землі, інші тяжкі наслідки». Але особливо тяжкою формою екоциду є воєнний екоцид – порушення екосистеми середовища проживання людини в результаті бойових дій, які мають військову і політичні цілі.
10 Березня, 2022 р., 14:53
Україна. Вона  в центрі уваги всього світу. Перший шок від війни, схоже, вже пройшов, усі зрозуміли у якій складній і непередбачуваній ситуації ми опинилися.  Україна вистояла 14 днів із початку війни, і не тільки вистояла, але й стала сильнішою, сильнішою морально, духовно. Збройні Сили України дають рішучу відсіч агресору, на окремих ділянках військових дій переходять у контрнаступ, знищуючи живу силу та військову техніку. Ворожі втрати обчислюються у 8 млрд. дол. і вони будуть зростати щоденно.
07 Березня, 2022 р., 13:27
Ключі від українського неба сьогодні у наших руках. Пілоти, протиповітряна оборона ЗСУ їх тримає  настільки міцно і вправно наскільки це можливо. Але, на жаль, самотужки утримати повітряний простір України в безпеці не завжди вдається, тому і маємо бомбардування наших міст і сіл літаками, артилерією та ракетами. Упродовж 12 діб українські Київ, Харків, Суми, Херсон, Чернігів, багато інших, менших, міст піддаються масованим бомбардируванням. Учора, із акваторії Чорного моря, ворожі ракети прилетіли до м. Вінниця – обстріляли військовий та цивільний аеродроми, є жертви, поранені, зруйнована інфраструктура. Президент України, наша дипломатія, ради всіх рівнів, українці, люди по всьому світу закликають північно-атлантичний альянс (НАТО) закрити небо над Україною, не дати можливості продовжувати руйнацію населених пунктів, убивати людей. Вчора, таке звернення прийняли депутати Оратівської селищної ради. Дуже важливо, щоб зрозуміли ті, хто уповноважений приймати рішення, що ради приймаючи такі  звернення виражають волю  більш ніж  40 мільйонного населення нашої країни. Невже цього замало, щоб дослухатись та прийняти відповідне, виважене і правильне рішення. Не захистивши українське небо сьогодні, завтра таке ж буде у Європі.
02 Березня, 2022 р., 10:35
Якою вона була? Дуже важкою. Володимир Зеленський напередодні у розмові із Борисом Джонсоном, Прем’єр міністром Великобританії заявив, що вона буде вирішальною. Дійсно вона була дуже важкою та водночас знаковою для України. Чому?
01 Березня, 2022 р., 17:00
У своєму сьогоднішньому зверненні до Українського Народу Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних сил України В. О. Зеленський зазначив наступне: 
01 Березня, 2022 р., 14:25
Ворог надіявся на «бліц кріг» (блискавичну війну), але в нього не вийшло і, однозначно, вже не вийде. Військове вторгнення зупинено, армія агресора деморалізована, в Росії наростають антивоєнні настрої, світ підтримує Україну в усьому. І це сталося упродовж перших днів війни, і  це хороша новина. Повсюдно в Україні чиниться супротив агресії – на фронті, в тилу. Мирні люди без зброї зупиняють окупантів, його військові колони, вони стоять в чергах до військоматів, аби вступити у військо, записатись до сил територіальної оборони. Усі, у цей нелегкий час, стали на захист України і це, насправді, всенародна війна проти зла, проти брехні, проти насилля…
01 Березня, 2022 р., 10:56
Це гасло наших дідів, у часи Другої світової війни, стає, на превеликий жаль,  актуальним для їх нащадків. Хоч ні вони, та й власне кажучи, ні ми, не могли подумати чи уявити, що у 21 столітті на нашій квітучій, мирній українській землі буде йти війна. А вона вже йде 6 день. Ворогом обстріляні військові об’єкти, стратегічна та критична інфраструктура життєзабезпечення, житлові, культурні, історичні будівлі, гинуть військові та мирне населення. Агресор намагається всіма силами захопити нашу столицю та поставити там маріонетковий Уряд. Але ми даємо рішучу відповідь, – у кожному місті, на кожній вулиці, на кожному клаптику землі. Наші військові проявляють рішучу хоробрість, героїзм, вони не відступають. Мирне населення допомагає всім, чим може. Адже ми єдині, ми розуміємо, за що боремось і в цьому наша сила.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь